,

Criss Cross kort med blomster av vellum

Liker du å lage blomster og har lyst til å prøve en litt gjennomsiktig variant?  Jeg er veldig glad i å lage egne blomster fra dies, og nå hadde jeg sett så mange fine laget av vellum at jeg har gjort et forsøk. Hvordan fargelegge og embosse vellum? Her kommer mine tips.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Bursdag eller en annen anledning
Stilart: Brettekort
Teknikker brukt: Embossing og fargelegging
Pynt/dekor: Blomster av vellum, blader fra dies og tekst dies
Hovedfarge: Blå/turkis, brunt og hvit


Utstyr som er brukt: Varmepistol, dies fra bl.a Heartfelt Creations, punch, Perfect medium fra Ranger og embossingpulver og blomsterformings verktøy.

Vellum gir delikate og litt sarte blomster, og de gir en transparent dimensjon til kortet/prosjektet som jeg liker veldig godt. Her har jeg kombinert de med en litt rustikk trebakgrunn som fremhever det sarte ved blomstene.

Jeg startet med å stemple blomstene på vellumen med Perfect medium fra Ranger, før jeg hadde på hvitt embossingpulver. Dette varmet jeg forsiktig opp med varmepistol. Vellum tåler ikke varmen så veldig godt, så pass på å hold litt avstand og beveg pistolen fram og tilbake til pulveret er smeltet.

Fargeleggingen gjorde jeg på baksiden før jeg die kuttet ut stemplene. (litt dårlig bilde med ikke så bra lys på arbeidsbenken) Når du fargelegger på baksiden blir fargen mer diffus og gir et flott inntrykk synes jeg.

Jeg valgte å fargelegge med Zig Clean Color, men du kan også bruke blekk fra stempelputer. Det er en fordel at fargen tørker og sitter godt, så det ikke smitter på arket under.

Før blomstene limes sammen, bruker jeg å forme de litt til med “blomster kit” et verktøy som gjør at du kan forme bladene. Ser ut som en penn med en kule i enden.

Vellum blir litt sprøtt av varme og vann, så vær forsiktig når du former og limer blomstene. De kan få sprekker….

Kortet er et Criss Cross kort som er til slutt ca 6″ X 6″ stort. Du finner flere maler på Criss Cross kort her.

Det var alt fra meg nå. Håper du ble inspirert til å lage dine egne blomster.


Posted

Translate »