,

De små tingene – inspirasjon til papirhobby

Noen ganger har man en dårlig dag eller er ute med skade. Da kan det være godt å ha små enkle ting å pusle med. Plutselig har en vanskelig dag blitt til en dag med mye glede. Selv er jeg ute med en skade fra før sommeren. Den siste tiden har jeg brukt litt tid til å sitte på rommet og bare bla gjennom bunker med ark. Jeg må jo si at denne hobbyen er veldig inspirerende og fargerik. Tanken bak denne artikkelen ble til liv nettopp en dag som denne ved arbeidsbordet.

Mitt første forsøk ble med min beste venn Big Shoten. Noe suksess ble det ikke akkurat. Jeg kom gjennom en halv dies før behovet for to armer meldte seg, noe som er helt uaktuelt. Så nå står min beste venn i hylla med en dies halvveis gjennom.
I stedet tok jeg frem silikon molds og lufttørkende leire. Det er så kjekt å ha en boks med diverse ferdig. Jeg bruker alltid opp hele pakken med en gang. Det er ofte vanskelig å holde hurtig tørkende leirene med silikon i myke over tid, men for noen fantastiske produkter. Jeg har prøvd meg gjennom det meste som finnes på markedet, og etter min smak er den dere ser på bildet under her den som passer meg best. Den inneholder som sakt en del silikon, det vil si at den er bøyelig og derfor enkel å lime på en flaske eller lignende selv etter at den er tørket. Veldig mange typer gir deg ikke denne muligheten. En annen ting jeg liker ved denne, er at jeg kan ta de ut av formene med en gang og legge støpen til tørk på en plastmatte. De trenger ikke å ligge i formen mens den tørker noe som gjør at du ikke må ha flere former for å jobbe raskt gjennom en pakke leire.

En annen enkel ting som lenge har stått på planen er farging av kakeservietter og ark til junk journaling. Så kaffe ble satt på, og fargebadet var straks klart. Med så fint vær vi har om dagen så går tørkingen fort. Jeg bruker helt vanlig 80 gram kopipapir. Merket spiller ingen rolle. Se så fine de ble:)

Jeg har også lenge tenkt tanken å få samlet tingene mine til junk journaling i en av mine gamle skuffer som fungerer som kurver for meg. Jeg har masse vintage ting, gamle glansbilder og mye annet spennende liggende rundt på rommet mitt. Plutselig var to ting gjort på en gang. Tingene til  journaling samlet på et fat og et par skuffer var nesten blitt helt ryddig. Bedre enn det kan det jo ikke bli:) Her ser dere skuffekurven min.

Når man først rydder så finner man mye, Jeg har en ting som stadig dukker opp på min vei, en liten gammel canvasbag som jeg hadde spart på. Riktig nok er den et sørgelig syn med ødelagt glidelås og mer en et hull i bunnen. Men jeg har aldri klart å kaste den etter jeg reddet den fra sorteringshaugen til mannen. Det her høres ikke bra ut, men til mitt forsvar så hadde den så mange fine detaljer. Jeg sendte den på en runde i vaskemaskinen, før den fikk gå noen runder med saksa. Når dere ser bildet under her så ser dere hvor jeg vil. Det blir noen barske guttekort med hjelp av disse tekstilbitene.

Det siste lille prosjektet er farging av bånd. Blonder i bomull kan du enkelt farge i te/kaffebad når du ark og kakeservietter. Jeg tenker mer på å bruke rester av diverse sprayflasker og ting som står innerst i hyllene hos mange i tillegg til stempelputer. Her er Distress og Oxide best. Jeg har både Hug Snug som er litt grovt vevet i tillegg til et glatt lett silkebånd. Begge jeg har brukt er 100% silke. Det trekker lettest farge. Jo mer kunstfiber jo dårligere setter fargen seg. Merk deg at dybden i fargene vil være ulik selv om du bare bruker bånd med 100% silke. Når det gjelder fargeteknikker så finnes det masse ulike måter å gå frem på. Selv er jeg litt tilhenger av å gjøre det enkelt. Jeg stryker stempelputen over båndet. Da får du litt ujevnt lag med farge.  Så sprayer jeg på litt vann, krøller båndet i en haug så det skrukker seg, så tørker jeg det med føneren. Varmen fra føneren stopper fargen fra å fordele seg jevnt utover, jeg liker at det har litt «vannfarge effekt».

Jeg håper at jeg med dette kunne inspirere til mange små forberedelse prosjekt rundt omkring i landet denne høsten:) Noen nye har landet hos meg og står på planen i nær fremtid:)
Masse varme klemmer Betina

 


Posted

Translate »