Link: Paper - Papir

 

Link: Wood - Tre

 

Link: Plastic - Plast

 

Link: Metal - Metall

 

Link: Fabric - Stoff

 

Link: Other Decorations - Andre dekorasjoner

 

ARTIKLER OM PYNT & DEKOR

LITT AV HVERT

Den mest populære pynten, ved siden av designpapir, blant kortlagere og scrappere er Die Cuts. Die Cuts er figurer som er laget av papir som er kuttet ved hjelp av kuttemaskin, puncher eller for hånd. Andre ting det er populært å pynte papirprosjekter med er blomster, halvperler og bånd. 

Under kategorien “Paper” på denne siden finner du pynt som er laget av papir. Dette er Die Cuts, bølgepapp og sider fra bøker. Klistremerker og de fleste typer blomsterpynt hører også innunder denne kategorien. 

Trepynt er blant annet kvister, ispinner, wood weneer og lignende. En del av denne typen pynt kan man finne ute i naturen og gjenbruke. 

Plast er en stor kategori som inkluderer pynt som knapper, perler, sequins og mye annet man kan bruke på papirprosjektene sine. Du finner også figurer laget av resin under “Plastic”. 

Charms, brads og eyelets er laget av metall og er tre ting som er populære blant de som holder på med papirhobby. I tillegg til disse finner du blant annet buttons og eyelets under “Metal“. 

Bånd er noe av det kortlagere og scrappere liker best å pynte prosjektene sine med. Valgmulighetene er ganske store – det finnes vanlige bånd, blonder, hyssing og twine som alle kan brukes som pynt. Du finner disse, samt annen pynt laget av stoff, under kategorien “Fabric”

Andre dekorasjoner er for eksempel skjell, mosegummi, leire og mye annet spennende som man kan pynte papirprosjektene med. 

Naturlig pynt

Det finnes mye ute i naturen som kan brukes som dekorasjon på papirprosjekter. I fjæra kan man finne skjell, fine små steiner og rekved. 

I skogen kan man finne kvister, pinner og kongler. Det sistnevnte er spesielt fint på julekort og juleprosjekter. Man kan også plukke med seg blader og mose som man tørker. Bark fra trær kan også brukes og noen kutter ut hjerter og lignende fra bark. 

Cardmaking - Kortlaging
Scrapbooking - Scrapping
Paper Craft - Papirhobby
Techniques - Teknikker
Decorations - Dekorasjoner
Inspiration - Inspirasjon
Tips and Tricks
Getting Organized - Organisering
Meeting Up - Møtesteder
Shopping

Featured photo “Decorations”: Pia Krogh Larsen
Photo “Litt av hvert”: Marit Pedersen

- Advertisement -

close

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More