Decoupage i provencalsk stil

 

DECOUPAGE I PROVENCALSK STIL

Maria Stopkowicz fra Polen er en svært talentfull papirkunstner som vi har vært så heldige å få med som bidragsyter til TPC Magazine. Maria holder på med decoupage, og om du ikke trodde decoupage var noe for deg kan det godt hende at du vil tenke deg om en gang til etter å ha lest denne artikkelen. Dessuten, dersom du har dekorert stearinlys eller påskeegg kan det godt hende du har brukt en teknikk som ligger svært nær decoupage. 

Decoupage i provencalsk stil er en av de mest populære temaene innenfor denne kunstarten. Den mest karakteristiske planten i Provence er lavendel. Lavendel brukes i produksjon av essensielle oljer og er en tradisjonell dekor i Provence. En lavendelboks er en flott dekorasjon som passer til enhver innredning.

Materialer du trenger:
Boks av tre
Decoupage lim og lakk
Hvit og brun maling
Aging paste
Stearinlys
Serviett med lavendel-tema
Børster og svamp
Sandpapir
Hårføner

1. Bruk sandpapir for å pusse boksen forsiktig. Deretter kan du male den brun slik det er vist nedenfor. Bruk hårføneren for å få malingen hurtigere tørr. Gni deretter stearin på kantene av boksen.

DECOUPAGE I PROVENCALSK STIL

2. Mal boksen med hvit maling slik det er vist på bildet nedenfor. Vent til malingen er tørr. Bruk så sandpapir på kantene der du gned på stearinen. Nå vil du få en “shabby chic”-effekt.

DECOUPAGE I PROVENCALSK STIL

3. Skill forsiktig ut lavendeltrykket fra servietten ved å bruke en våt børste på kantene av motivet. Motivet vil da løsne fra resten av serivetten. Hvis du vil kan du klippe/skjære ut trykket ved å bruke saks eller en spesiell kniv. Hver serviett har tre lag. Del lagene slik at du forsiktig skiller ut laget med lavendel-motivet. Stryk lim på stedet på boksen der du ønsker å ha motivet og lim motivet fast ved å stryke mykt over det med en tykk børste. Vær forsiktig så servietten ikke revner! Limte servietter bør ikke ha noen bretter eller luftbobler.

DECOUPAGE I PROVENCALSK STIL

4. Dekk til hele overflaten med decoupage-lim. Før du legger på et nytt lag bør det første tørke og forsiktig pusses med sandpapir. Til slutt legger man på aging paste på stedene på boksen man ønsker det. Dekk til alt med et lag med hurtig-tørkende lakk. 

DECOUPAGE I PROVENCALSK STIL

5. Det ferdige resultatet er nydelig!

DECOUPAGE I PROVENCALSK STIL

 

Alle foto: Maria Stopkowicz
ARS DECOUPAGE
Publisert med tillatelse

Denne artikkelen ble først publisert 20. mars 2014. Oppdatert 19. mai 2020. 

Translate »