Puslebrikker på kort og layouts

Har du, eller barna, noen puslespill liggende som mangler en eller flere brikker? Da kan du bruke de gjenværende puslebrikkene til pynt på dine papirprosjekter. 

Puslebrikker fra gamle puslespill kan ha litt glorete farger. Disse kan man fint male over med maling, stempelblekk eller liknende. 

På kortet nedenfor har jeg trykket puslespillbrikkene ned i en stempelpute for å farge de brune. Deretter strødde jeg embossingpulver i gull over brikkene og varmet det opp med en varmepistol. 

Håndlaget kort Lykke

Hvis du tenker at det kan bli litt plundrete å male ferdige puslespillbrikker kan du kjøpe dies som kutter ut puslespillbrikker. Nedenfor ser du to dies som begge er fra nederlandske Marianne Design. Den ene lager en stor puslespillbrikke, mens den andre lager et puslespill. 

      

Dersom man bruker dies for å lage puslespill kan man gjøre slik som Ane Lene har gjort på kortet under. Her har hun brukt dies til å både kutte i bildet og til å lage en ramme i hvit kartong rundt bildet. Dette kortet ble første gang vist fram i TPC Magazine i desember 2017.

En tredje løsning er å bruke et ferdig puslespill slik det er gjort på denne vakre layouten laget av May Linda (Første gang publisert mars 2017). Her har May Linda kjøpt et lite puslespill på en reise i Budapest og brukt dette som motiv på layout fra turen. 

Uansett hvordan du velger å bruke puslebrikker er det en flott måte å dekorere både kort og layouts på. 

Foto: Marit Pedersen
Ane Lene
May Linda
Marianne Design

Translate »