Pynt med papir

Det finnes mye forskjellig papirpynt som man kan pynte kort og layouts med. Det vanligste er die cuts som er små former og figurer kuttet ut i papir. Men det finnes også papirpynt som er litt mer uvanlig og det er disse denne artikkelen handler om. 

Noe som man gjerne brukte i kunst- og håndverkstimene som barn var kreppapir. Kreppapir er ikke så vanlig å finne på kort og layouts, men det går faktisk helt fint an å bruke. På kortet nedenfor finner du en flott kjole laget av Anne (publisert i “Nordstjernen: Anne fra Norge”). Anne har brukt grønt kreppapir for å lage skjørtedelen av kjolen. 

En annen ting i papir som er litt uvanlige å finne på papirprosjekter er reklame. På kortet nedenfor har Sofia brukt en eldre bilreklame som motiv på et herrekort (publisert i “Kortmakeri: Far’s dag – Snabba, enkla kort”). Denne typen papirpynt går under stilarten vi kaller for Ephemera og selv om det er mest vanlig å bruke eldre reklamer er det ingenting i veien for at man også kan pynte papirprosjekter med nyere reklamer fra aviser og ukeblader. 

Målebånd kan være veldig flott å bruke på papirprosjekter som har håndarbeid eller snekring som tema. Man kan få tak i billige målebånd av både papir og plast. På kortet nedenfor (publisert i “Mitt favorittprosjekt Scrapbooking Day 2015”) finner du målebånd som en del av dekorasjonen. Dette flotte kortet er laget av Linda. 


Man kan også bruke deler av kort som pynt på papirprosjekter. Kart er ekstra flotte å bruke på for eksempel layouts som handler om reiser, men kan gjerne brukes også på kort. Du finner flere eksempler på papirprosjekter hvor kart er brukt som en del av dekorasjonen nedenfor. 


Silkepapir er et florlett papir som man ofte bruker til å pakke inn blomster og glassgjenstander i. Silkepapir kan også fint brukes som pynt på papirprosjekter. 


Til slutt har vi ulike måter man kan forme papir på slik at det passer til dekorasjon på kort og layouts. Man kan for eksempel rulle papir, rive i papir, flette papir og krølle papir. Du finner eksempler i galleriet nedenfor. 


Featured photo: Ellenor Emilsson

 

Translate »