Delad glädje är dubbel glädje!

Skapa tillsammans med barnen

Brukar du skapa tillsammans med vänner, med barnen eller barnbarnen? Om du inte redan har provat så kan jag varmt rekommendera att prova.


Type prosjekt: Blandat
Anledning: Gemensam glädje.
Storlek: Vad du vill, inga begränsningar
Teknikker bruk: Artsy
Pynt/dekor: Egna teckningar,  Stämplar från hÄnglar&Wings, Tim Holtz paper dolls,  mm
Medium som er brukt: Akrylfärg, distress ink, Spectrum Noir Illustrator mm
Udstyr som er brukt: Penslar, pennor, palettkniv, sax, mm


Jag skapade ganska mycket med barnen när de var lite mindre men jag måste lite skamset erkänna att ibland tyckte jag att jag själv fick för lite utrymme då. ”Hjälp mig här mamma! Vad ska jag göra här? Var finns limmet? Titta här mamma!” Kunde få mig att känna mig stressad och att jag inte själv fick något utrymme i pysslandet. Efter hand som barnen blev större har jag saknat stunderna tillsammans och börjat uppmuntra framför allt den yngsta att vara med mer i skapandet. Ibland skapar vi ungefär samma sak med ungefär samma material, till exempel ett kort.

Idag kan jag komma till min pysselplats och hitta små konstverk som dottern skapat och detta gör mig så lycklig. Jag blir glad över att hon också gillar att skapa och jag blir glad över att hon vill dela det med mig.

Vi har också skapat några saker tillsammans. Hon har till exempel gjort bakgrunder till ATCkort som jag sedan dekorerat men också tvärt om, där jag gjort bakgrunden och hon dekorerat som när vi tillsammans skapat de här ATC-korten.

I förra veckan skulle jag sända en LIVE-tutorial på Facebook och behövde förbereda lite dekorationer genom att måla stämplade motiv med Illustratorpennor. Dottern hjälpte mig att färglägga några av katterna … kan du gissa vem som färglagt vilka?

Vi har också tittat på LIVEtuorials tillsammans och skapat inspirerade av detta. Till exempel här tittade vi på en LIVEsändning av Lisa Nygårds och gjorde varsin art journal. Det var så mysigt att skapa tillsammans.

Glädjen att skapa tillsammans är verkligen dubbel glädje!

 

Translate »