Den årlige kreative messe i Fredericia

Av Maryann Laursen

Her i week-enden var det atter engang tid for den årlige hobbymesse i Fredericia. Et kæmpe arrangement, som tiltrækker hobby folk fra hele landet, og som igen i år slog publikumsrekord med godt 20 % flere besøgende, end den sidste rekord, som blev sat sidste år. I år nåede vi op på hele 19.399 betalende gæster, og det er rigtig mange.

Der var også så mange mennesker, at selv om vi kørte derned efter at være der til de åbnede, var der allerede før vi nåede byen, så tæt trafik, at man nærmest holdt stille og kun rykkede få meter af gangen. Så selv om vi havde regnet med at være der kl 10, tog det 1½ time bare at komme gennem selve byen, så desværre kom vi først ind på selve messen ca. kl. 12, og hvilket syn der mødte os der.

Fred1

Allerede udenfor, blev vi mødt af alverdens ting, man kunne lave med dine hænder, og uanset hvad man er til, kan det findes der på messen. Men nu er vi jo til papir leg af enhver art, så det vil vi selvfølgelig koncentrere os om her, men vil alligevel lige vise jer et billede af den flotte håndlavede ko, som er blevet deres varemærke for messen.

Her er den sammen med 2 af mine meget forventningsfulde piger, som havde fået lov til at komme med. Koen har simpelthen fået en strikket dragt på, og står med en strikket blomst i munden.

Fred2

Men vi skal jo indenfor og her kommer der et billede af menneskemængden hos CC Hobby, hvor det stort set var umuligt at komme tættere på lige først.

Fred3

Det lykkedes så heldigvis lidt senere, Hvor vi kunne se alle deres juleting, som de viste frem. Der var dog ikke noget revolutionerende nyt at hente der, men en masse gode gamle kendinge, som vi jo altid bruger.

Men de havde som næsten alle dernede i år lavet en make and take station, hvor man kunne prøve en masse forskellige ting før man købte det, hvilket er en rigtig god ting, synes jeg.

Så i stedet for at stå i kø der mere, gik vi over på den anden side, hvor vi mødte Picturing the World og disse to dejlige damer her:

fred4

Som også havde rigtig travlt med masser af folk, og også undertegnede he he, som især gerne ville se en helt genial nyhed, som de kunne præsentere her:

Fred5Nemlig de sprit nye  Wink of Stella pens. Og de var simpelthen bare helt geniale kan jeg godt love jer. Vi fik selv lov til at prøve dem, og de er bare en drøm at lege med. De har en rigtig penselspids, og den geleagtige ink bliver blandet nede i et kammer, som spidsen så suger det fra, og den kan bruges på alle typer materialer og dækker fuldstændig perfekt. Den kan bruges til at male med på sten, gips, træ, beton, kork og alle former for pap og papir. Man kan decideret male med den, men den fine spids gør også, at man kan skrive ord med dem lige så fint som med en blyant, hvis man vil passe farverne på et LO f.eks. Og så ligger de i en fin middel prisklasse, så alle kan være med,

Jeg er helt sikker på, at de vil blive et kæmpe hit hos både kortmagere, scrapbookere og Mixed media artister, det er helt sikkert, for de kan bruges til det hele, og sikke farver WOUW.

De havde også en make and take der, hvor man lavede julekort, og syntes lige jeg ville vise at det altså ikke kun er os voksne piger, der elsker at lege med papir. Disse to piger her var helt væk her:

fred6

Mens mor sad lidt bagved og hvert andet minut prøvede at komme videre, men der var vist lidt for meget her, der lige skulle prøves ha ha ha. Men hvor er det altså skønt at se, at der var så mange børn med, og de var bare i gang overalt, hvor man kikkede hen, og kunne da bestemt også mærke på de to, jeg selv havde med, at nu skulle det hele bare prøves, så man kunne finde ud hvad man skulle ha på ønskesedlen til jul. Så det er ikke kun os voksne, der bli´r bidt af en gal scrapper.

fred7

Man kan da heldigvis også se, at der er mænd, der kan sætte sig og lave med ved bordene, her mit eget eksemplar, men vi så faktisk en hel del mænd lege med rundt omkring, hvilket virkelig er skønt at se.

Karen Marie Klip var også hernede med en kæmpe stand, hvor de viste en masse nyheder inden for især quilling, og der sad adskillige damer rundt på standen og lavede demoer med alle de nye modeller. Her er de ting, som efter Karen Marie selv er deres mest solgte nyheder i år:

fred8

De er simpelthen kanon flotte alle sammen. Der var en del flere, men de her viste lidt af alt det nye, de har fået ind i det, men der var selvfølgelig også en del juleting med også, og især et juletræ havde været rigtig populært, men det havde de allerede udsolgt, så det ku jeg desværre kun se på et lille billede, de havde. Men se lige den pragtfulde påfugl her, er den ikke skøn?

fred11

Hos Panduro var der bestemt også travlt og tæt pakket med folk hele tiden. De havde endda lavet et helt område, med make and takes, men der var alligevel stuvende fuldt hele tiden. De havde ikke tid til at tale med os, men vi fik dog  lov til at tage dette billede lidt på afstand.

Så kom vi også til Gavlhusets stand, hvor selveste Nellie Snellen sad og lavede demo med alle sine egne produkter.

fred12

Hun var en virkelig sød dame, som hellere end gerne ville tale med os, og også gerne lod sig fotografere. Her ses hun sammen med sit display med nye kort, hun lige har siddet og lavetr her på messen, og hun viste villigt alle sine ting frem og fortalte om dem. Hun var dog en lille smule forlegen, for deres nye jule dies havde vist sig at være så populære, at de allerede var udsolgt meget hurtigt efter de kom ud, og fabrikken havde virkelig store problemer med at følge med efterspørgslen, så mange havde måttet gå forgæves. Men vi blev enige om, at det da vist måtte høre under luksusproblemer, da det jo kun kunne være tegn på, at folk var vilde med dem.

Hun lærte mig faktisk også noget helt nyt, som selv jeg, der anses for at være ret garvet i brugen af dies i denne verden, ikke vidste. Men jeg fik lov at prøve, og fandt ud af, at det da var et must. Hvis man har en die cutter uanset hvilket brand, og vil skære de nye dies, der er kommet til at lave armbånd med ud i enten det falske læder eller stof af en eller anden art, så kan man faktisk købe en metalplade, som SKAL bruges sammen med de ekstra tykke materialer., ellers kan  vore dies simpelthen IKKE skære helt igennem materialet. Men bruger man den metalplade under, så skærer de faktisk også lige så fint igennem. Man kan købe de plader løse, men de er kun i A4 størrelse, så det kræver jo, at man har en A4 maskine også.

fred13Gavlhuset havde også demo af forskelligt julepynt som her forskelligt nye quilling modeller, som de også holder kurser i. Det var lidt svært at få et rigtig godt billede af dem, da de er så lyse og der var så skarpt lys alle vegne også, så det gav en del genskin, men I kan vist godt se dem her.

Derudover havde en anden af deres piger en make and take med nogle malede billeder, og hun havde også en demo på den store scene hver dag, men den missede vi desværre, da det tog så lang tid at komme ind. Men her sidder hun til en demo på standen, og man kan se lidt af alle lækkerierne, vi så gerne vil se med fingerene ikke? Ha ha

fred14

Det var de billeder, jeg havde valgt at vise., da det desværre kun var tilladt at tage billeder  derinde efter klar aftale med ejerne af standende, som der stod overalt udenfor, og desværre nåede vi for det første ikke hele vejen rundt, så der var nogen, som vi meget gerne ville ha ve besøgt, som vi ikke nåede, og der var også en del, som vi besøgt og talte med, men de ønskede ikke at blive vist eller citeret her, og det må vi jo så selvfølgelig respektere.

Men der var bare såååååå meget totalt lækkert nyt papir overalt og det var virkelig svært at styre sig, men måske det var meget godt, at der var så travlt overalt, for min strategi var, at vi først tjekkede ud, hvad der var forskellige steder, og så senere tage den runde, hvor der skulle handles, men da jeg jo ikke engang nåede første runde hele vejen, kan I nok selv gætte, hvor meget, jeg fik købt?  Men nu ved jeg jo da i hvert fald, lidt mere om, hvad jeg skal gå efter, og der er rigeligt at sætte på ønskesedlen til jul også ha ha.

Det er første gang, jeg selv har været til Kreativ Messe, men helt sikkert ikke sidste. Men næste gang, går jeg helt sikkert IKKE om lørdagen, for ud af de godt 19.400 mennesker hørte jeg dernede om lørdagen, at kl.2 havde man rundet godt 9.000 besøgende og om fredagen havde der kun været ca. 5.000, så tror nok jeg vil vælge lidt ud fra det næste gang.

Men det var helt sikkert en rigtig fed oplevelse, og jeg kan opsummere lidt og sige, at mit klare indtryk er, at tendenserne til jul i år er: De traditionelle julefarver og meget gammelt vintage look er bare helt in, og gerne sammen med masser af glitter, hvilket jo bestemt er lige i min ånd.

Jeg håber, at I har nydt min lille tur med rundt på Den store Kreativ Messe her i år, og at jeg har kunnet give jer lidt tips og ideer til, hvad vi kan forvente her til jul i år. Man skal blot altid huske på, at det jo selvfølgelig kun er ment som inspiration, for alt er jo som bekendt brugbart og tillads i papirverdenen, så det er bare gå i gang og nyde det hele vejen kære venner.

Foto: Maryann Laursen
The Paper Crafting

Translate »