,

Den store dagen – bryllupsinvitasjoner

Til de store begivenhetene som dåp, konfirmasjon og bryllup, hører det alltid med invitasjoner. Invitasjoner kan være så mangt, generelle til personlige og fra helt enkle til ganske avanserte. Noen velger å lage de selv, og noen kjøper ferdig laget. Når jeg skulle lage bryllupsinvitasjoner til eget bryllup, ønsket jeg at det skulle være noe litt spesielt. Jeg ønsket å lage et popup-kort, som kunne sendes flatt. Jeg ønsket det personlig og veldig gjerne hvor stedet vi skulle gifte oss var representert på kortet. Etter mye leting etter inspirasjon på nettet, endte jeg på å lage tunnelkort. Kortet er eget design, og er designet i Silhouette Studio.  Huset og strandområdet på kortet er Villa Malla og Fyret er Filtvet fyr.

 

Når ting går litt på tverke

Bryllupet skulle stå i våres. Det var planlagt i 2 år. Innen mars, var allerede mye planlagt og ordnet. Absolutt alt som kunne gå galt i planleggingen av et bryllup, trodde vi da vi hadde krysset av lista. Brudekjolen hang i skapet, brudgommens antrekk var leid. Pynt var kjøpt inn. Bryllupsinvitasjonene var tidkrevende å lage, og var blitt sendt for en stund siden. Så kom Koronaen. Alt ble snudd på hodet. Samlinger med mer enn 20 personer var ikke lov.  Selskapslokalet, hvor deler var forhåndsbetalt, hvor vi skulle gifte oss på stranden, var stengt. Selskapslokalet serverte kun buffe og det var jo ikke lov å servere. Vi kunne heller ikke få gifte oss på stranden der slik vi hadde tenkt. Grunnet den spesielle situasjonen har invitasjonene rett og slett ikke blitt publisert før. Nå ble vi godt gift, selv om alt ble annerledes og det planlagte selskapet ikke kunne holdes. Lærdommen er at det finnes alltid en annen strand og nye muligheter, om man bare snur litt på ting.

 
Type prosjekt: Bryllupsinvitasjoner
Stilart: Pop-up
Teknikker:  Bruk av Silhouette, eget desingn på kortene.
Pynt/dekor:  Kartong: Hvit 250g, Mønsterark: Masse gamle ark fra Kaisercraft, Maja design mm  Lim: RX (Grå tube med rød kork). Alt pynt og dekor på kortene er kuttet ut med Silhouette av kartong eller mønsterark.

 

Bryllupsinvitasjoner

 

Huset i bakgrunnen er selskapslokalet Villa Malla, med teltene i midten, palmene og Filtvet fyr i forkant. Der brudeparet står er det en brygge ut i sjøen, med en liten strand innenfor.

Invitasjonene er laget som et tradisjonelt tunnelkort, og laget etter lignende prinsipp som diecuttene etter dies til lignende kort. Hvert lag innover er kuttet for seg og festet til sidekantene. Kortene legges helt flate for å kunne sende dem i en konvolutt.

Alle kortene hadde kanter i blått/grønnt. Her ble det brukt alt av ark jeg hadde i blåog grønntoner liggende. Det ble ikke kjøpt nye fargete ark til prosjektet. Hvit kartong i 250g gikk det derimot veldig mye av. Det gikk også et par Silhouettekniver, siden papir sløver knivene og det var veldig mye finkutting på disse kortene.

 

Kutting av vinduer her, er litt grensen for hvor smått det går ann å kutte i 250g kartong med Silhouetten.

På forsiden er navnene kuttet ut i samme mønsterark som resten av kortet. Bokstavene er bundet sammen med et hjerte og en tynn strek gjennom navnene. Det er egentlig bare for å slippe å klistre på hver bokstav for seg, da dette ville vært en umulig jobb på så mange invitasjoner.

På baksiden av kortet er teksten til invitasjonen. Denne har jeg sladda her, da den er litt mer personlig.

Her har jeg satt opp noen av invitasjonene. Hver invitasjon tar lang tid å kutte på Silhouetten og tar litt tid å sette sammen. I tillegg tar det tid å designe slike 3D pop-up kort fra bunnen av. Man designer, bygger og prøver og må gjør om for å bygge og prøve på nytt. Men det er denne prosessen, å designe og lage noe litt unikt som er utrolig morsom.

Kortene er stort sett like, men fargene i mønserarket som er brukt er litt forskjellige, da det her er brukt en haug av ulike blå, grønne og lilla mønsterark jeg hadde i samlingen min fra før av.

Konvolutter

Da kortene skulle pakkes, fantes det ikke pene konvolutter som var riktige i størrelsen. Derfor ble løsningen å lage konvoluttene selv. Disse ble laget av litt tykk kartong og hvite mønsterark med mønster ble brukt for å lage for til konvoluttene.

Nå er det mange som har fått sine bryllup utsatt, eller at ting måtte gjøres annerledes i koronaperioden. Vi vet ikke hvor lenge dette vil vare, men trolig er det lenge. Mange velger å utsette de store bryllupsfestene. Håper dette var til inspirasjon, både for nye bryllup og utsatte bryllup. Det kan fort bli veldig mange bryllup når samfunnet åpner mer.

Ønsker dere en riktig fin scrappeuke videre.
Kirstens blogg: My Craft and Garden Tales

Her finner du mer inspirasjon til bryllupsinvitasjoner: Invitations – Invitasjoner – Indbydelser

Nøkkelord dansk: Brylluosinvitationer, Bryllupsinvitation, Folde teknik, Folding, Folde kort.
Nøkkelord svensk: Bröllopsinbjudningar, Bröllopsinbjudan, Bröllop, Kortvikning, Vikteknik, Vikning. Kuvert. 

Translate »