,

Det lille ekstra

Noen ganger er det bare det lille ekstra som mangler for å gjøre et prosjekt helt perfekt. Nødvendigvis finner du det  ikke innenfor det vi kaller papirvarer. Det er overaskende mye som passer inn og kan kombineres.  Ikke minst lar jeg ofte overaske over hvor jeg finner nettopp disse tingene. Følg med så kan du lese litt om mine favoritter.

Denne litt bredstripete cordfløyel tekstilen falt jeg helt for. Ikke bare er den full av liv med sin bølgende tekstur som leker med lys og skygge, men fargen syns jeg personlig er utrolig vakker. Det eneste jeg viste der jeg sto i butikken, var at den skulle bli med meg hjem. Med en dies, og litt tykk snømaling så ble den første biten forvandlet til et glitrende tre i vinterdrakt.  Jeg gleder meg virkelig til å sette det på en kreasjon.

Det er umulig og stoppet med en beskjeden meter tekstil når hylle med litt røffere tekstiler er funnet. Vintage pastell himmelriket her kommer jeg:) Meter på meter med bomullskanvas både med og uten mønster lå og ropte på meg. Jeg ble revet med og endte opp med nesten 20 meter tekstil. Riktig nok bruker jeg noe tekstil i scrappingen, men jammen har jeg litt å bruke fremover. Kjekt å ha:) Kanvasen er allsidig. Den bruker jeg både på lerret, bakgrunner på kort, rygg til album og ikke minst så river jeg lange remser som jeg frynser opp og lager sløyfer av. Rustikk, vakkert og mykt på en gang. Kan det bli bedre.

Når vi nå er inne på tekstil så vil jeg tipse dere om nytten av en avdanket jeans. Ingen jeans blir kassert i dette huset med lommene i behold. Det vil si barnebukser mister baklommene og voksenbukser mister «pengelommen» Disse er helt supre pengelomme i konfirmantkort. Kan det gjøres enklere:)

Ikke nok med at jeansen får gjennomgå, hva med blonder? Jeg elsker blonder. Bluser og lignende med blonder og heklede mellomstav mister disse på vei ut døra. Nå har jeg oppdratt venner og nære bekjente til å se to gange på plaggene sine før de sender de av sted. Min bedre halvdel sier ikke så mye lenger, han rister på hodet og smiler litt forsiktig for seg selv. Noen ganger undrer jeg på om jeg egentlig vil vite hva han tenker:)

Nå skal det sies at innhøstingen min er forbeholdt klær som er for slitt eller misfarget til å egne seg for annen type gjenbruk eller arv. Jeg er veldig nøye på at ting brukes på nytt igjen i vår bruk og kast verden..

Håper jeg med dette kan hjelpe dere med å se to ganger på ting før dere sorterer det bort:)
Masse klemmer Betina:)


Posted

Translate »