Det summer af sommer og sol

Kalenderen siger maj, og foråret er endelig kommet. Haver og grøftekanter springer ud, og rapsmarkerne står smukt og klæder landskabet i gult og varsler sommer. Inspireret af dette har jeg valgt gavemærker/tags denne gang med blomster, bier og alt hvad der er sommer, og som jeg håber, du vil lade dig inspirere af. I slutningen af artiklen giver jeg et lille tip til præcis placering af motiver.


Type prosjekt:Gavemærker / tags
Anledning:
Alle anledninger
Stilart:
Blandet
Teknikker brukt:
Die-cutting / Lag-på-lag / farvelægning med Copics, sværter og sprays
Hovedfarge:
Sommerfarver!
Pynt/dekor:
Klare dots, diverse bånd, pailletter fra Studio Light
Medium som er brukt:
Hvid karton 220 g fra Gummiapan, Neenah karton (emner farvet med Copics)
Utstyr som er brukt: 
Die cutting maskine / dies fra Hero Arts (bier, gule blomster, honningkrukke, tekst “honey” og honningopsamler), lyserøde blomster fra Marianne Design, diverse inks bl.a. Distress Inks og Distress Oxide Wild Honey, Mica spray Gold, tag dies fra Crealies


Jeg bruger ofte tags fremfor kort og ofte uden anledningstekst. På den måde kan jeg bruge dem til alle anledninger. Her er det bier og blomster, der er i fokus.

Jeg er startet med at stanse en masse blomster, bier og et par krukker ud og har farvelagt med Copics.

Alle tags er lavet med Crealies’ store tag-dies. Målet på tags’ene er 8,5 x 17 cm., så der er god plads til at skrive på bagsiden, og pynten er ikke tykkere, end at det er muligt at skrive på bagsiden.

Jeg har fundet inspirationen til mine projekter i den skønne årstid, vi oplever lige nu – min absolut favorit årstid!

Foråret er smukt, når bøgen springer ud, blomster pibler frem i haver og grøftekanter, lyser landskabet op med sin sprøde lysegrønne farve og giver ny energi efter en lang, mørk vinter – og ikke mindst fordi foråret varsler sommer med lange, lyse og varme dage og aftener.

For mig er sommer lig med blomster og liv i haven med fugle der bygger reder og bier der har travlt med at bestøve blomster og træer.

I min have passer jeg godt på bierne, og jeg har mange af dem. Jeg ser både humlebier, honningbier, markbier m.m. Jeg planter så vidt muligt blomster, de tiltrækkes af, og jeg har små bi-hoteller rundt omkring, hvor de kan tage en pause i deres travle liv. Baren er altid åben på bi-hotellet med sukkervand ad libitum, så de får kræfter til at flyve videre. Opfordringen er hermed givet videre…

Til de fleste af mine tags har jeg brugt 2 diessæt fra Hero Arts’ Fancy Dies serie. Bierne har embosset mærker på krop og vinger, hvilket får dem til at se meget livagtige ud, ligesom blomsterne (jeg forestiller mig, det er Gerbera) også har embosset årer i bladene.

Bierne er hurtigt farvelagt med copics – det er blot at lave striber i sort og gul.

Vingerne har fået et let strøg med den lyseste blå, jeg har (B0000), og både bier og en del af blomsterne, honningkrukker m.m. er sat på skumpuder for at give motiverne dimension.

Bier, blomster og honningkrukke er stanset ud på Neenah hvid karton og farvelagt enten med Copics eller med Wild Honey og Vintage Photo Oxide Ink.

Hvis man ikke er til farvelægning med Copics, er sværterne en nem måde at farvelægge f.eks. krukken på.

På dette eksempel er krukke, honningske og “honey” teksten blot sværtet på med børste med Oxide Inks. Låget til krukken er farvelagt med Copics men kunne sagtens farvelægges også med Oxide eller almindelige inks.

Også her er motiverne for de flestes vedkommende sat på med skumpuder for at give liv og dimension.

“Honningen” der flyder ud af krukken og på honning-skeen er blot lavet med Rangers Glossy Accent, der tørrer klart og tykt op, og med bundfarven i Wild Honey, ligner det honning.

På det næste tag har jeg brugt de overskydende blomster og blot monteret disse på et farvet baggrundspapir fra Marianne Design, sat et par bier på og lidt klare dråber hist og pist.

Bemærk den fine lille sti af prikker fra bien øverst. Det er en die der er med i sættet som ikke skærer men blot illustrerer biens flyverute – en sjov detalje synes jeg.

På det sidste eksempel har jeg brugt store og meget enkle blomster fra Marianne Design. Jeg har lavet 2 stk. til hver blomst, farvelagt den øverste let med Copics og monteret denne let forskudt på samme blomst nedenunder. Denne er ikke farvelagt men blot hvidt karton.

Jeg havde flere bier i overskud, så de kom også på dette sidste tag, jeg har lavet.

De små sommerfugle er fra en baggrunddie fra Hero Arts, der skærer en masse sommerfugle ud i mange størrelser, så man både har en baggrund med udskårne sommerfugle silhouetter og en masse små udstansede sommerfugle.

Disse er blot farvelagt meget let med lys pink og med en lille paillet i midten fra Studio Light.

Til slut et lille TIP, som jeg altid benytter mig af, når jeg skal montere motiver på kort eller tags.

Jeg lægger altid motiverne på baggrunden uden lim først for at vurdere, hvordan motiverne skal ligge – men når jeg har fundet ud af, hvordan det skal se ud, skal jeg have det hele af igen for at lime det på og har ofte glemt i mellemtiden, hvordan motiverne skulle sidde.

Dette klarer jeg med Press N’ Seal – et amerikansk produkt der svarer lidt til husholdningsfilm. Det har på den ene side et let klæb, som jeg lægger over mine motiver, når jeg har fundet ud af, hvordan de skal ligge (og inden de er limet på baggrunden).

Jeg kan nu løfte filmen op med mine motiver siddende fast på filmen, vende filmen om og sætte lim på mine motiver. Derefter løfter jeg hele motivet op med filmen, vender det om og kan lægge det over på min baggrund. Når motiverne er klæbet på baggrunden, er det let at løfte filmen af igen (og genbruge en anden god gang).

Press N’ Seal har jeg ikke set nogensteder herhjemme, men samme effekt kan opnås ved at tage et stykke tyndt acetat eller klar fotolomme, smøre et meget tyndt lag Tombow lim over og lade limen tørre. Tombow lim har den egenskab, at det fungerer som midlertidig lim, hvis man lader det tørre. På den måde har jeg lavet mine egne “Sticky Mats” som f.eks. dem man kan få til Misti’en, og de kan også bruges til ovennævnte teknik. Husk blot at acetaten eller fotolommen skal være tyndt materiale, så det er let at bukke, når du skal løfte motiverne af og på.

Jeg håber, du kan bruge min inspiration. Tak fordi du læste med.

Mange kreative forårshilsner,

Tina

Translate »