NORDLYSET: HELGAS DETALJRIKE BOKKORT

2 1,459

Helgas flotte bokkort er fulle av detaljer. Ovenfor ser du et konfirmasjonskort Helga har laget ved å bruke en bok som basis, nederst i artikkelen finner du et annet konfirmasjonskort og et jubileumskort i samme stil, alle med mange detaljer å studere. I tillegg er kortene kreativt dekorert og relativt store og vil helt sikkert tiltrekke seg oppmerksomhet på gavebordet. Idéen med å lage kortene både i liggende og stående format er en artig måte å variere kortene på. 

BOKKORT

BOKKORTKan du beskrive hvordan du laget kortet?
Konfirmasjonskortet til gutt med pengelomme; Jeg fant en bok i passe størrelse som jeg brettet ca 3/4 av sidene inn til midten. (Mal på denne hadde jeg funnet på Scrappefryd sin FBside hvor noen hadde delt tutorial). Etter bretting tredde jeg ståltråd ved enden av brettene, for å få den vinkelen på boka som jeg ønsket. Den tapet jeg godt med sterk dobbelsidig tape og festet til boka. For å skjule ståltråden har jeg brukt pyntetape over. Jeg valgte målebånd mønster som jeg syntes passer til en skolegutt/ konfirmant. Før pynting brukte jeg distress på alle brettekantene og den åpne siden av boka hvor teksten vises. Dette for å få et litt mere “gammelt” preg over boka. Etterpå var det å feste på hovedarket foran og bak på boka, og begynne å pynte. Jeg har brukt dobbelsidig tape for festing av all papir og småtekstene. Utklipp av klokka, blomster og charms er festet med limpistol. Jeg har pyntet kortet med et papir fra Papirdesign “til konfirmanten” med teksten konfirmant i grønn skrift. Dette arket styrte fargevalget og pyntingen videre på kortet. Da dette er mitt første guttekort, var det vanskelig å pynte uten å gjøre det for jentete med bling og blomster. Men fant noen charms og brukte stempeltekster fra Kort og Godt som jeg syntes passet til anledningen. Jeg har valgt uglen som står for klokskap (kloke fremtidige valg), klokken symboliserer tiden som kommer og går, litt knapper og tannhjul for å ha litt ekstra pynt. Jeg tillot meg noen små blomster for litt “mykere” uttrykk siden det var konfirmasjonskort. Tekstene fremme på kortet er stemplet på lyse ark, hvor jeg har klippet ut i forhold til størrelsen på tekstene. Her har jeg brukt distress og duset ned kantene, og så limt et ark bak for å få litt mer markerte tekster. Klokka er klippet ut fra ark fra Kort og Godt “Mann i beige”. Konvolutten har jeg brettet selv og brukt dobbelsidig tape for liming og festing. I spissen av konvolutt-folden har jeg limt et fotohjørne for bilder til å feste spissen. Tabs med hilsener er klippet til på fri hånd. Jeg har brukt et bakgrunnsark med klokkemotiv og limt stemplet ark med tekst oppå. Her har jeg også brukt distress på kantene, og div pynt i toppen.

Størrelse på kortet?
Konfirmasjonskortet er ca. 24x 19 cm.

Hvilket materiell brukte du for å lage kortet?
Bok, mønsterpapir fra Kort og Godt og Papirdesign, andre mønsterark, div stempel fra Kort og Godt, ensfarget hvitt papir til tekstene, div. charms, små blomster, trykk knapper, limputer, glitter på blomstene, dobbelsidig tape, limpistol, blondebånd, klistermerke-bokstaver, embossing, punch (til lage åpning for å tre blonde gjennom papiret).

Hvor lang tid brukte du på kortet?
Ca 5-6 timer pr stk.

Hva inspirerte deg til å lage kortet?
Jeg er ny i scrappeverdenen, og har bare laget noen vanlige kort tidligere. Jeg hadde lyst å lage et kort med mye pynt, glitter og stæsj- et skikkelig jentekort. Første bok- kort ble liggende- der fulgte jeg “oppskriften”, men det var så gøy å lage at jeg bare MÅTTE lage flere. De to neste kortene ble stående- tips fra min datter. Da kunne jeg endre utseende og pynting ved å få en “høyde” på boka. Jeg har ikke laget konfirmasjonskort tidligere, og hadde lyst å lage et spesielt til min nevø. Utfordringen var å få det pyntet samtidig som det skulle være litt “guttete”.

______________

Nedenfor ser du to andre Helga har laget i samme stil. Også disse kortene er fulle av detaljer og flott dekorert. Vi takker Helga for at vi fikk lov å vise fram hennes flotte kort i The Paper Crafting.

BOKKORT

BOKKORT

 

Foto: Helga
Publisert med tillatelse

close
2 kommentarer
  1. Maryann skriver

    Hold da op, hvor er de bare flotte Helga. har selv leget med de der foldebøger, men aldrig lavet kort ud af dem, men det skal helt sikkert også prøves nu, efter jeg har set dine super flotte kreationer her. uper lækkert arbejde, må jeg godt nok sige. WAUW jeg er virkelig imponeret over hvor smukke de er.

  2. Pia Larsen skriver

    Helt imponerende! Og alle de fine detaljer.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More