Diamanter är en kortmakares bästa vän

Det sägs ju att diamanter är en kvinnas bästa vän. Även en kortmakares skulle jag våga påstå. Och som ni vet framställs de bäst under press. Altenew har under senaste tiden släppt många fantastiska embossingfoldrar. I de senaste släppet köpte jag foldern Diamond Stars 3D. Och tänka sig: Den har stor potential att bli årets bästa köp i kategorin embossingfoldrar.


Type prosjekt:  Kort
Anledning:  Tack
Stilart:  CAS
Teknikker bruk: Die-cutting, gel printing
Pynt/dekor:  Die-cuts,
Hovedfarge:  Regnbågsfärger och vitt
Utstyr som er brukt: Gelli Plate, Stansmaskin och dies (Tim Holtz Sizzix Alphanumeric Classic Upper Case och Perspecitve Butterfly) Distress inks refills, Nuvo Chrystal drops, vit akrylfärg, vit cardstock, akvarellpapper


När jag beställde embossingfoldern hade jag nog framför allt tänkt att jag skulle använda den på enfärgad cardstock, kanske framför allt vit. Men senaste tiden har det florerat mer och mer alster där man på olika sätt använder regnbågens alla färger, kanske är det kulmen på en trend som puttrat flera år. Läckert är det hursomhelst och plötsligt kom idén till detta alster. Det är ett ganska enkelt kort som går relativt fort att göra men som känns väldigt effektfullt.

Så här är det skapat steg för steg:

  1. Först har jag droppat Ink från Refill-flaskorna, två droppar från varje flaska – lila, rött, gul, grönt och blått i kanten på gelli platen med en bit i från varandra så att de inte blandar sig för mycket. Sedan sprayade jag lite med en vattenflaska för att spä ut dropparna  och försiktigt lutat plattan så att färgerna rann ut över plattan. Sedan tryckte jag försiktigt ett akvarellpapper mot plattan och lät det torka.
  2. Sedan skar jag till ett papper som var lika stort som embossingfoldern och körde genom min Cuttlebug.
  3. Därefter skar jag ut fjärilen och bokstäverna i vit cardstock och kortbasen. Jag skar ner regnbågspanelen något så jag fick ett något mer rektangulärt kort och fäste denna på kortbasen. Jag skar även fjärilen mitt itu och fäste den och ordet “tack” på alstret.
  4. Sedan tog jag en liten klick vit akrylfärg på en akrylkloss, sprayade lite vatten på färgen så att den blir mer lättflytande. Sen tar jag en ganska bred pensel och penslar ner färgen så att den stänker ner över pappret.
  5. Sista momentet var dekorationerna med Chrystal Drops. Om man droppar vit Nuvo Chrystal Drops på vattenlöslig färg som ju Distress Inks är så suger den ofta upp färgen under och när det torkat har man inte längre det kritvita man var ute efter. Så hur löser man det? Om man istället gör sina droppar på en Non Stick Craft Mat och låter de torka på mattan ordentligt kan man sedan lossa dem försiktigt och precis som halvpärlor fästa dem med lite lim på sitt alster.

Ett enkelt men effektfullt kort tycker jag, och inte minst med en embossingfolder som man kan använda om och om igen!

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.