Tips & Tricks: DIY – enamel dots – en reise

9 2,124

Etter og ha lest artikkelen om og lage sine egne enamel dots måtte jeg jo selvfølgelig prøve meg på det. Men det er ikke alt man prøver seg på, som det er meningen at man skal få til. Så om du har lyst, så kan du jo bli med meg på min reise, så slipper du og ta den selv.

Pia prøvde seg på Glossy Accents og neglelakk, og henviser også til en artikkel om hvordan gjøre det med perler. Så jeg ville finne ut om dette var noe for meg. Glossy accents har jeg ikke tålmodighet til. Men tittet litt rundt på YouTube, og fant ut at man kan lage de med vanlige perler også.. Så ut og handle.. Handlet masse Hama perler, som så og si er enerådende på perlemarkedet her i Norge. Og fant et annet merke som het Nabbi. Reiste hjem og begynte…  Og slik så det ut hjemme hos meg etter en liten stund.

DIY ENAMEL DOTS

Ingen suksess som dere ser..  Verken med perler fra Hama eller Nabbi, Hama virket bedre en Nabbi. Så inn på YouTube, og se enda flere videoer. Der anbefaler de forskjellige temperaturer, og de anbefaler non stick matte… Vel, ut og kjøpe det.

Om det gikk noe bedre spør du? Nææææ.. Så etter tre dager har jeg skrevet opp litt resultater :

DIY ENAMEL DOTS

Jada, jeg vet jeg skriver som en lege. Men her har jeg da prøvd forskjellige temperaturer, forskjellige innstillinger på ovnen og forskjellige høyder. Jeg har prøvd vanlig ovn med over- og undervarme, bare undervarme, og varmluft. Undervarme bare brente de. Varmluft gjorde at de fikk en hinne som hindret de i og smelte mer. Så over- og undervarme funker nok best. Og midt i ovnen ga nok best resultat. Men ingen av de var jo bra nok.

Så tenkte jeg, får prøve de andre fargene kanskje! Noen mente at man ikke skulle blande sort sammen med de andre fargene da den kan smitte over, så tok svart for seg selv. Resultatet av det var jo spennende, for noen farger skiftet farge i ovnen. Og de som skiftet farge er de som smeltet best. Ironiens skjebne.

DIY ENAMEL DOTS

Glemte og ta bilde av de sorte, for noen av de sorte ble faktisk bra, på 190 grader midt i ovnen. Men over og under varme. Og det ser ut til at desto mørkere de er desto bedre går det. Men ingen av de er jo egentlig gode nok til at det er verdt det. Så siden jeg nå har holdt på i tre dager, så sier jeg egentlig stopp. Har gjort en siste desperat ting da, jeg har sendt mail til Hama og hørt om hva smeltepunktet på plasten deres er. Har fortsatt ikke fått svar i skrivende stund.

Dag fire gikk jeg jeg og kjøpte det de kaller for Pony Beads. Jeg kjøpte klare farger, og gjennomskinnelige. De hadde ikke selvlysende inne, så det skal handles inn ved en senere anledning.

Og hva tror dere skjedde…….

DIY ENAMEL DOTS

De fleste ble helt perfekte. De er satt midt i ovnen på 230 grader, med over- og undervarme i ti minutter.

De med klare farger som på bildet over her ble skikkelig flotte. Mens de gjennomskinnelige, ble litt mer som raindrops, men skal nok få brukt de også.

 

DIY ENAMEL DOTS

Så nå har jeg 1200 enamel dots klare til bruk. Og jeg er littegrann lykkeligere.

Så min anbefaling er og kjøpe Pony Beads om du skal prøve deg på dette. Og om noen andre der ute faktisk har fått det til med hama perler setter jeg pris på og få hvite hvordan det er blitt gjort. Eller funnet andre perler som faktisk fungerer. Blir liksom litt dyrt og importere perler fra USA for og få laget de.

PSSSSTTTT: Jeg lovte og skrive en oppdatering om jeg fant noe annet som virker.. Så en oppdatering kan du lese her: DIY Enamel Dots – en oppdatering

Du finner flere tips & tricks her: Tips & Tricks

close
9 kommentarer
 1. Ellen skriver

  Gjett om jeg skal på panduro i morgen, og håper da veldig de har disse perlene, for dette var bare kjempe stilig!!! Å kjære Lene, takk for du er så tålmodig 🙂 , jeg hadde gitt opp for lengst! Godt scrappeverden har sånne som deg, som kan redde sånne som meg!!! Tusen tusen takk <3

  1. Lena_J skriver

   Ja, vi trenger jo ikke alle og gjøre den samme feilen *flirer* Lykke til 🙂

 2. Marit N skriver

  Wow, fantastisk!! 😀
  Dette skal jeg prøve meg på en gang!:)
  Er de best å feste til ark med lim eller dobbeltsidig teip tro..?

  1. Lena_J skriver

   Jeg har brukt glossy accents til og lime de på, og det fungerte veldig greit 😉

 3. Kari skriver

  Festlig… Du får jo bare helt dilla tydligvis!!!
  Men flink og tålmodig!!

 4. Maryann skriver

  WAUW du er godt nok en tålmodig sjæl Lena, jeg er bange for, at jeg havde smidt det hele i containeren allerede den første dag ha ha ha, men det er da super, der er nogen, der holder ud, for jeg har bare hørt om sååå mange, der havde det samme forfærdelige resultat, og så er det jo faktisk super fedt, at få at vide, hvad der faktisk virker, og det ved vi jo så nu takket være din ihærdighed og tålmodighed. Og derudover følte jeg mig virkelig godt underholdt af din artikkel her, du er utrolig god til at skrive også, så det også er sjovt at læse udover at være interessant information, og det gør jo bestemt ikke noget. Tusind tak for alt din flid og energi her for at hjælpe os alle sammen.

 5. Pia Larsen skriver

  Fantastisk, Lena, at du turde kaste dig ud i at teste dette med plastik perler. Var der nogen slem lugt, da du havde Pony Beads i ovnen?

  1. Lena_J skriver

   Jeg synes ikke det luktet noe særlig. Men jeg hadde vindu oppe under hele prosessen,

 6. Mai-Britt skriver

  Imponerende research – det må jeg sige. Du har fået lavet mange lækre dots, men jeg synes faktisk også at den Hama perle som har fået 135 grader 60 minutter M er ganske fin. Den kunne jeg godt have brugt som pynt…Såe måske har du opfundet noget nyt scrappestash!? 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »