Hjemmelavet papir

Genbrug af børnehave tegninger til papir hobby

I disse covid-19 tider med 2 små børn hjemme overlades der ikke meget tid til at fordybe sig kreativt andet end de er med i det. Så her kom jeg hurtigt frem til at lageret af tegninger fra børnehaven og dagplejen skulle sorteres og genbruges.


Type projekt: Brug hvad du har
Stilart: Clean and simple, homemade
Teknikker brugt: Ikke rigtig nogen
Hovedfarve: Er en overraskelse
Redskaber: Blender
Medium: Ingen


Det er meget lang tid siden jeg har forsøgt mig med at lave mit eget papir. Men resultatet var begge piger glade for, vil dog foreslå at gøre det om sommeren.

Du skal bruge følgende materialer:

  • junk mail
  • gamle tegninger
  • blender
  • vand
  • makulator
  • en billed ramme
  • trådnet

Start med at makulere dit papir, du behøver ikke ret meget.

DIY HJEMMELAVET PAPIR

Herefter samler du det hele i en balje og hælder kogende vand henover og lader det stå natten over.
Det skal være helt dækket.

DIY HJEMMELAVET PAPIR

Herefter skal du eller lade dit barn makulere det, husk små portioner ad gangen og igen med rigeligt vand. Herunder kan du se hvordan din pulp skal se ud.

DIY HJEMMELAVET PAPIR

DIY HJEMMELAVET PAPIR

Hvis du ikke vil ud og købe nye materialer kan for ganske få midler lave din egen ramme. I vores lokale bygge marked købte jeg et blødt trådnet, kan ikke huske hvad det hed da det er købt for mange år siden. I ikea købte jeg en af deres billige rammer. Trådnettet satte jeg stramt fast til rammen med hæfteklammer. Skal vi lave vores eget papir igen en anden gang, vil jeg lave en ramme i en A4 str.

Herefter tager du din balje og føre din ramme ned i og samler pulpen op, herefter presser du så meget vand ud af pulpen som du kan. Vi gjorde det på to måder, først ved bare at presse med en køkkensvamp og den anden måde var ved at ligge et stykke transperant (de ark man bruger til en overhead projektor) imellem som vist på billedet herunder.

DIY HJEMMELAVET PAPIR

Nu er det så “bare” at vente på dit papir bliver tørt. Du kan hjælpe det på vej ved at stryge dit papir, her skal du blot huske at putte et viskestykke ovenpå dit våde papir, ellers brænder du det. Jeg taler af erfaring.

DIY HJEMMELAVET PAPIR

Jeg håber du har fundet lidt inspiration til selv og gå i gang.

KreaTive hilsner Ria-K.

Translate »