DIY – LAV DIN EGEN MAPPE

1 1,694

Hej, det er Susan her fra redaktionen og dette er min første artikel. Min datter havde et ønske om at få en journal, der kunne fortælle om de første år i mit barnebarn Gabrielles liv. Jeg måtte finde en løsning, der løbende kunne udvides. Mit valg faldt på et gammelt og slidt A4 ringbind, som jeg genbrugte til en mappe der passer til fotos med videre.

Type projekt: DIY, Altered,
Anledning: Årsjournal
Stilart: Grunge, distressed, mixed media
Teknikker brugt: Genbrug, distressing og farvelægning
Pynt/decor: Stickers, Papir fra CC. Hobby til omslag og Papir fra Panduro,
Hovedfarve: Distress ink Walnut Stain fra Ranger, Archival ink jet black fra Ranger, Plus color Eggshell white fra CC. Hobby, DecoArt media fluid Acrylics Quinacridone Gold og Rusty Paper fra Viva decor
Medium: Limlak fra CC. Hobby og Americana Decou-page matte fra DecoArt
Udstyr som er brugt: Gammel A4 ringbind, Pebbles dato stempel, Stempel fra Studio 490 Script, skalpel, hobbykniv, saks og inktense sort blyant

Under det røde plastikomslag var der dejligt tykt pap, som så perfekt ud til lim og nyt papir.

Kniven fik skåret de mest vanskelige steder, som rundt om nitter og ringmekanismen.

Jeg lavede en skabelon, som kunne opfylde mit krav til størrelsen af indsat papir. Efter skabelonen kan jeg nu skære bagsiden af mappen, hvor jeg gav omkring 0,5 cm ekstra luft til kanterne, så papirerne ikke kommer til at hænge udenfor. Forsiden blev skåret og tilpasset bagsiden.

Jeg har givet mere plads forneden til midtfor hullerne – 9,3 cm – så er der mere ligevægt når man ser på de færdige sider. Foroven er der 8,7 cm ned til midtfor hullerne.

Der er ikke mål på bredden, da det kommer helt an på hvilken type mappe du har valgt. Min færdige mappe endte med at blive 16 bred x 19,2 høj og ryggen 3,6 cm.

Her er den færdige papmappe, som er parat til lim og mit valgte papiromslag.

Limlakken bliver fordelt med et plastikkort, og kortet bruger jeg også til at glatte med på papiromslaget for at være sikker på at der ingen luftbobler er.

Så er det tid til det indvendige papir, det var svært med ringmekanismen, men det lykkedes.

Nu skal det sjove begynde, jeg fik hevet papirstykker af til jeg var tilfreds, for mappen skulle distresses.

Jeg sleb med sandpapir og fik givet den lidt eggshell white forskellige steder. Den blev ældet med walnut stain og quinacridone gold fortyndet med meget vand, så det var en let tonet farve.

Ringmekanismen fik rust farve.

På det revene papir brugte jeg en sort inktense blyant, for at fremhæve kanterne.

Mappen blev ældet som indersiderne, og jeg havde en gammel etiket liggende.

Der kom lidt pynt på den første inderside.

Ryggen med dato.

Her er der en lille start på selve indholdet.

Jeg er glad og stolt over at Pia og Marit spurgte mig om jeg ville være med i TPCs redaktion, og jeg glæder mig til at dele flere artikler med jer. Som gæstedesigner har jeg skrevet disse artikler som kan have din interesse:

Tak for at du tog dig tid til at læse min artikel og jeg ønsker dig en forsat god dag. 

1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    Så utrolig flott den ble. Og gjenbruk av disse permene er jo bare helt fantastisk så lenge lukkemekanismen er i orden på de. Og jeg digger den lommen som blir vist frem, og viser hvor vakkert vintage faktisk er.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More