HOME DECO: DIY LEGETØJSKISTE TIL DE SMÅ

En billig kurv, maling, scrapbooking papir, kreativitet og tålmodighed

1 1,599

Nogle gange skal der ikke så meget til. En billig kurv, lidt maling, scrapbooking papir, kreativitet og lidt tålmodighed. Og voila, så er der skabt en legetøjskiste til de kære små. I denne artikel vil jeg vise Jer en kiste, som jeg lavede i dåbsgave til en af mine nevøer.

Jeg stod overfor at få nevø nr. 2 i rækken. Den første havde jeg et par år forinden lavet en legetøjskiste til, som han fik i dåbsgave. Og så skulle nr. 2 jo heller ikke snydes. Og da jeg er 100% imod duplikationer, måtte jeg jo finde på et “nyt” udseende til denne legetøjskiste.

Den første legetøjskiste var med polstret låg, så den samtidigt kunne fungere som en lille bænk. Klog af første kiste, kunne jeg godt se at et polstret sæde ikke var specielt hygiejnisk til små børn. Så derfor måtte den nye kiste laves uden polstret top. Hermed kunne kisten bruges både som bænk & bord. Samt tørres af, hvis de små skulle spilde noget.

DIY LEGETØJSKISTE

Jeg startede med en flet kurv fra IKEA med målene: L: 68 cm, B: 34 cm, H: 34cm. Låget blev lavet af en MDF plade, som blev kantet med kantlister. Nu har jeg en Far, som gemmer på næsten alt. Så både MDF pladen og kantlisterne kunne findes i hans gemmer. Det eneste jeg måtte i tømmerhandlen for at købe var klaverhængslet. Dette hængsel bruges til at skrue låget på fletkurven. Fordelen ved dette hængsel er, at det er meget smalt og tyndt, hvorfor det ikke fylder noget.

DIY LEGETØJSKISTE

Det største arbejde var at få malet flet kurven. Jeg kunne have valgt at male kurven med spraymaling, men det er dyrt i længden. Derfor gik jeg til malerbutikken og købte nogle farveprøver. Disse er dog uden glans, men den billige pris og den passende mængde maling opvejede dette. Desuden skulle flet kurven lakeres efterfølgende for at sikre lang holdbarhed og modstand mod fugt. Kurven fik en lysere blå farve end låget for at skabe spil i farverne.

Da jeg skulle lakere flet kurven købte jeg lak på sprayflaske. Dette var et rigtig godt valg og meget tidssparende. På det tidspunkt var jeg nok lidt træt af at male flet kurven med pensel. Det var et stort arbejde at få malingen godt ind i flet mønstret.

Låget blev tilsidst malet med skibslak med pensel og fik hele 3 lag. Og dette inden at det blev skruet fast på flet kurven.

DIY LEGETØJSKISTE

Inden låget blev lakeret dekorerede jeg det både på oversiden og undersiden. Jeg brugte blandt andet design papir og scrapbooking doodle tusser. Jeg havde et 8×8 collection kit fra Déjá Views i dejlige drengefarver. Her var punch-out figurer med flyvemaskiner og både. Og disse brugte jeg til at skabe “landskaberne” på låget. Jeg brugte også punch-out alfabetet til at skrive hans navn på låget. Med alt dette papir på låget, var det vigtigt at det fik mange lag skibslak for at sikre holdbarhed.

DIY LEGETØJSKISTE

Nu ligger det til min familie ikke at give noget i “tom” tilstand. Derfor blev legetøjskisten fyldt med hjemmelavede børne tøjbøjler, hjemme syede hagesmække med håndbroderede motiver, et hjemme syet sæt baby sengetøj og selvfølgelig en lille bamse. Min bror og svigerinde blev i hvert fald meget glade for gaven på vegne af min lille nevø.

DIY LEGETØJSKISTE

Og her er det færdige resultat. En skøn legetøjskiste i blå farver med lysegrå kant på låget. Den lysegrå farve harmonerede godt med det lyse blålige nuancer i scrapbooking bogstaverne og figurerne.

Og selvfølgelig var kortet også hjemmelavet. Kortet er langt fra min nuværende stil, og viser en stork lavet af papirklip. Kortet blev lamineret, da vejrudsigten ikke var lovende. Og tænk engang, kortet hænger stadig på legetøjskisten den dag i dag 6 år senere.

close
1 kommentar
  1. Maryann skriver

    WAUW hold da op hvor er den bare flot Pia, det var da rigtig nok en super lækker gave at gi til en dåb. Helt sikkert noget alle kan bruge.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More