,

DIY skapa unika och vackra paket

Visst har du väl någon gång fått ett paket som varit så vackert att du knappt velat öppna det? Det har i alla fall jag. Speciellt en av mina vänner är väldigt duktig på och lägger mycket kärlek i hur hon slår in sina paket. Jag vill också ge bort de där paketen som mottagaren tittar på med strålande ögon. Så jag tänker att det borde gå att kombinera med världens bästa hobby – scrapbooking.


Type prosjekt: Dekorationer, gåvor
Anledning: Skapa vackra presenter och gåvor.
Storlek: Alla storlekar och former
Teknikker bruk: Vintage, mixed media, collage, artsy, CAS, vad du vill
Pynt/dekor: stämplar, dekorationer, band och snören, blommor, mm
Medium som er brukt: Distress ink, Acrylic paint, Watercolor, gesso, embossing, ink, mm
Udstyr som er brukt: Stämplar, penslar, pennor, palettkniv, sax,  mm


Om du, precis som jag, vill ge bort vackra och unika paket så är det inte så svårt att förverkliga. Du har säkert redan allt som behövs – det är bara att sätta igång.  Det finns väl egentligen tre områden inom paketinslagning som man skulle kunna jobba med;

  • Vackra snören/band
  • Dekorera dina paket
  • Skapa egna och unika paketpapper

Vackra snören kan bestå av ett vackert band, en spets, Twine/snöre eller varför inte en kompination. Speciellt på julpaket tycker jag att en rödrandig Twine är vacker, eller varför inte en vacker spets?

En stor blomma kan väl förgylla vilket paket som helst och är kanske det enklaste och snabbaste sättet att få till en wow-känsla. Ju större blomma, desto större effekt. Blomman kan med fördel kompletteras med blad och kanske lite bling eller glitter.

När jag väljer att dekorera mina egna paketpapper får jag verkligen utlopp för min kreativitet. Ibland gör jag ett helt papper och en matchande tag, vilket också blir elegant.

Sen slutligen kan du ju också välja att kombinera flera delar och skapa ett konstverk av ditt paket och verkligen ge den som fyller år eller som ska firas en upplevelse. Själv föredrar jag CAS – Clean And Simple.

Vad du än väljer att göra så Hur gör du när du slår in dina paket? Köper du papper eller försöker du göra som jag och sätta din egen unika prägel på paketen?

Vad du än väljer att göra så rekommenderar jag att vara ute i god tid så att du hinner förverkliga din vision.


Tags:

Posted

Translate »