,

Lag din egen stempeloppbevaring

Når jeg startet og kjøpe stempler, hadde jeg de bare i en liten boks. Etterhvert ble de så mange at jeg trengte et system. Fant da et system som virket fornuftig, og var veldig fornøyd med meg selv etter og ha laget det. Men så viste det seg at systemet ikke virker for meg, så da er det på tide og lage et nytt. Og jeg tar med meg deg på reisen.

Forrige stempeloppbevaring besto i og stemple stemplene på et A5 ark for og laminere det, så festet jeg stemplene på baksiden. Hvert ark fikk et nummer, og en kopi av arket la jeg i en perm slik at det skulle være lett og finne. Permen jeg sorterte i fikk også skilleark etter hvilken eske de lå i , da jeg hadde 3 esker med stempler. Men når man har et slikt system og får nye stempler så kan man ikke legge de etter tema og lignende. Og jeg kjenner at og rote i boksene gjør jeg sjelden. Det er nå de stemplene som ikke er blitt lagt i systemet som blir bruk.  Her er et par bilder av mitt forrige system.

SE OGSÅ: TAG MED EGET STEMPEL

DSC_1359
DSC_1361

Jeg likte tanken på og putte de i en perm så det er lettere og bla igjennom. Men alle systemene jeg fant i butikkene og på nett koster mye penger. Penger jeg ikke har. Så hvordan kunne jeg lage et enkelt system, som virker?

Jeg gikk til innkjøp av plastlommer med toppåpning og en perm. For jeg kan da sy egne lommer.

DSC_1257

Jeg bestemte meg for og lage de med fire og åtte lommer. Så fant frem linjal og en tusj så jeg kunne markere hvor jeg skulle sy. Så på de med fire lommer tegnet jeg en horisontal linje på 4 1/4″ og en vannrett en ved 5  7/8″. På de med åtte lommer lagde jeg en linje på 4 1/4″ og vannrette linjer med rett i underkant av 3″. Det er viktig at du tegner strekene mens den hullete kanten av lommen ligger til høyre, ikke venstre slik som her. For det blei feil nemlig.

DSC_1258

Så la jeg inn et hvit ark for og se strekene bedre, og et skjærebrett. Brukte skalpellen til og skjære alle de vannrette linjene, men du kan også bruke en saks om du vil. Og kutt på den sorte linjen.

Så tok jeg med meg plastlommen til symaskinen. Og jeg gruet meg skikkelig. Herregud jeg klarer ikke sy rett på et kort engang.. Hva er det jeg har begitt meg ut på…. Men jeg stilte maskinen på rett søm, og sydde da rett i overkant av de sorte linjene, og passet på at jeg ikke sydde igjen det som blir åpningen under.

DSC_1262

Og WOW, jeg fikk det til.. Helt utrolig. Så klarte jeg, så lover jeg deg at du kan.

Da var det bare og skjære til innstikk. Jeg tok bare vanlig kopipapir og skar de litt mindre en lommene. Til de med fire ble det da 4″ x 5 1/2″, og de med åtte ble 4″ x 2 3/4″. Så stemplet jeg på de, skrev produsent og la stemplet bak.

DSC_1266

Slik ble seendes ut, og jeg er super fornøyd. Enkelt og flytte de om det trengs, og lett og se hva jeg har.

DSC_1363
DSC_1365

Jeg merker allerede at jeg nå bruker stemplene mine mer. De er jo lettere og finne. For alle stempler om “Venner” ligger etter hverandre, og de andre etter sin sjanger. Og når jeg har brukt et stempel, så legger jeg en liten lapp oppi med datoen jeg brukte det. Slik kan jeg se hvor ofte et stempel brukes, så det kanskje er lettere og ta avgjørelsen om at det heller burde få et nytt hjem etterhvert.

Det eneste jeg valgte og gjøre etter og ha tatt alle bildene her er at jeg gikk og kjøpte permer med fire ringer. Da er de mye stødigere. Og selv om de er litt dyrere, så vil jeg virkelig anbefale dere og gå for fire ringer!

Om man vil ha det enda “stødigere” så kan man bruke laminering ark som innstikk. Da kan man feste stemplene på de. Og det kommer jeg nok til og gjøre på de aller minste stemplene når jeg kommer så langt.


Posted

Translate »