Inspiration: Kort & æske i Shabby Chic-/Vintagestil

Nordstjernen: Dorthe fra Danmark

3 3,913

Midt på den jyske hede finner vi Dorthe. Hun er en svært dyktig dansk papirkunstner som lager både kort, layouts, esker og altered art. I tillegg er hun så heldig at hun jobber i en stor hobbybutikk. Dorthe startet med papirhobby allerede i 2006, men det var først i 2009 at hun for alvor kom i gang og fant idéer og inspirasjon på internett. 

DORTHE FRA DANMARKHva er ditt navn?
Jeg hedder Dorthe – i blogverden nok bedre kendt som Pips.

Hvor bor du?
Jeg bor i Billund – midt på den Jyske hede.

Har du blogg/webside?
Ja, jeg lavede en blog i januar 2010: Pipserier

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg laver kort, layout, æsker og lidt Altered Art.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begyndte så småt tilbage i 2006. Men først sidst i 2009 kom jeg for alvor i gang, da jeg begyndte at surfe internettet rundt efter ideer og inspiration. Det var også her jeg opdagede at der faktisk var et navn for det jeg lavede.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det startede da jeg skulle lave indbydelser, bordkort og bordpynt til min søns konfirmation. Det var hyggeligt – og langsomt begyndte jeg at lave forskellige kort. I sommeren 2011 fik jeg mod på også at lave layout, og det er da blevet til et par stykker siden.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i TPC Magazine?
Jeg elsker Vintage stilen – men også alt hvad der er Shabby Chic. Det tror jeg man kan se på mine projekter. Jeg har valgt at vise de projekter jeg selv er blevet mest glad for – af dem jeg har lavet de sidste par år.

DORTHE FRA DANMARK

DORTHE FRA DANMARK

DORTHE FRA DANMARK

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det gør jeg bestemt – der går sjældent en dag uden jeg er lidt i Scraprummet.

Hvordan er din scrappeplass?
Rodet.. ! Men jeg elsker den. Jeg har et lille rum der er indrettet til Scraprum. Jeg drømmer dog om at få nyindrettet og lavet det hele mere praktisk i løbet af nærmeste fremtid.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det kan jeg sagtens. Jeg kan næsten finde inspiration alle steder, en lille ting/detalje der fanger mit blik, nogle farver der er smukke sammen og så videre.
Men der er især 4 skandinaviske piger der inspirerer mig meget: Lisa, Jytte, Pia og Marie 
Mit store idol er dog Gabrielle Pollaco – men hun er jo ikke Skandinav.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg er så heldig at jeg arbejder i en hobbybutik. Jeg designer modeller til butikken og får ofte lov at arbejde med de nye ting der kommer. Så føler man sig privilegeret! Jeg har tidligere været designer for Inkido/Papercraftscandinavia og for udfordringsbloggen Card and Scrap.

DORTHE FRA DANMARK

Foto: Dorthe
Publisert med tillatelse

Du finner flere artikler i serien “Nordstjernen” her: Nordstjernen


Nøkkelord norsk: Eske
Nøkkelord svensk: Låda

3 kommentarer
  1. jorunn skriver

    Åhh så koselig å lese.. Nydelige prosjekt du har lagt ut her.. ♥

  2. Primia skriver

    Så roligt att få läsa om dig Dorthe ♥

  3. Maryann Laursen skriver

    Ja det hele er jo fantastisk smukt som altid Dorthe. Du er bare fantastisk dygtig med alt hvad der lugter af papir.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More