,

Drageegg til påske

Vi nærmer oss påske og da er det ekstra morsomt å pynte påskeegg. Dette egget var et resultat av å skulle pynte et påskeegg til en gutt. Jeg ønsket et litt kult egg, fritt for blomster og feminine trekk. Det skulle allikevel være enkelt. Jeg ønsket ikke å kopiere de tradisjonelle Game of Thrones eggene, og dermed ble det en egen variant, som egentlig er ganske enkel å lage. I artikkelen under får du beskrivelse på hvordan du kan lage et lignende egg som dette.


Type prosjekt: Pyntet påskeegg
Stilart: Mixed media
Teknikker: Tørrembossing, maling.
Pynt/dekor: Metall tape. sort akryllmaling., grønn akryllmaling, folie lim/ folien kleber fra Rayher, metallfoil i grønt og limpistollim.


Her er det brukt et lite billig pappegg, som er pyntet. Først ble metalltape embosset med en Tim Holtz embossing folder. Metalltapen har tape på baksiden. Tapen ble forsiktig limt på egget på utsiden, slik at overgangene mellom tapebitene ikke skulle bli så tydlelig. Kammen ble klippet ut av tykk papp og limt på egget med limpistollim. Deretter ble metalltapen på egget malt med sort akryllmaling. Malingen ble så gnidd forsiktig av med en svamp, mens den var våt. Det gjorde at malingen bare ble liggende nede i gropene, mens sølvet fra sølvtapen ble synlig der malingen ble fjernet. Kammen ble malt med grønn metallmaling fra Finnabair. Deretter ble kammen satt inn med folielim. Dette folielimet er fantastisk. Det skal tørke og er klissete når det er tørt. Når limet er tørt legges metallfolie over limet. Når du fjerner foliefilmen, blir metallfolien hengende igjen der du har hatt på folie kleberen,

 

Egget ble fylt med smågodt og er klar til levering.

Vårlig scrappehilsen fra Kirsten


Posted

Translate »