EKSKLUSIVE OG MORSOMME PUTER DU LAGER SELV

0 963

I dag, blir det et litt annerledes artikkel fra meg. Å fornye hjemmet og drive med interiør er inn. Denne artikkelen viser jeg en liten bunke med hjemmelagde puter. Har du Silhouette, så kan du lage puter med artige tekster. Disse putene er fine hjemme hos deg selv, eller som gaver. Artige tekster i interiøret, er inn for øyeblikket. Det sees blant annet gjennom geriljabroderiene og en del interiørskilter med tekster som er blitt så populære. Puten med tekst er laget til en som driver og mekker bil. De andre putene som er vist her er sydd av stoff fra stoffprøvebøker fra en interiørbutikk. Dette er dyre stoffer, som koster opp til 1500kr per meter.

Type prosjekt: Pynteputer
Teknikker: Søm og bruk av vinyl og Silhouettekuttemaskin
Pynt/dekor: Glittervinyl fra Stoff og Stil, Silhouette, bok med stoffprøver fra møbelforetning, glidelåser og innerputer.

Den første puten har en litt “kul” tekst og er laget til en som liker å mekke bil. Her er det brukt glittervinyl fra stoff og stil. Vinyen er kuttet med en Silhouette.  Silhouetten kobles opp til datamaskinen, og du kan kutte det du har tegnet på datamaskinen. Har du lyst til å prøve ut dette, så kan du laste ned gratisprogramvaren til Silhouettemaskinen fra Silhouette store, uten å ha kuttemaskinen. Prøv ut og test programmet og se om du liker å bruke det før du kjøper maskinen.  Når du skal kutte i vinyl, legger du siden med et gjennomsiktig plastlag ned mot bordet, og vinyllaget mot deg. Kutter du i glittervinyl, skal glittersiden av vinylen ligge ned mot bordet (glitterlaget ligger rett på det gjennomsiktige plastlaget). Husk å speilvende det du skal kutte i programmet.  Når du har kuttet, fjerner du de delene av vinylen du ikke skal bruke. Du sitter igjen med den vinylen du skal ha, som sitter igjen på det gjennomsiktige plastlaget. Snu vinylen slik at den ligger riktig vei og legg den over stoffet ditt. Du kan enten stryke (presse med strykejernet på itt svakere varme), eller bruke strykepresse. Best resultat får du ved å bruke strykepresse.

Resten av putene er er sydd av stoffprøver fra en stoffprøvebok fra en møbelforetning. Det er brukt en stoffprøve på framsiden av puten og en ensfarget del på baksiden av puten. Alle putene er isydd glidelås i bakkant, slik at putetrekket kan vaskes. Dette er en suveren måte å bruke stoffprøver av litt dyrere kvalitet som du kan få tak i gratis. Spør i en møbelforetning om de har gamle bøker med stoffprøver.

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More