Eksplosjonsboks med karusell

Vi er kommet inn i den første vårmåneden, men her i Larvik er det ikke så mye som minner om vår enda. Derfor er det et litt vårlig prosjekt fra meg i dag. Det finnes så utrolig mange fine eksplosjonsbokser der der ute. Jeg hadde lyst til å lage en eksplosjonsboks med en 3D vri, litt i min egen stil og med Prima sin fantastiske Amelia Rose kolleksjon. Ofte bruker jeg mye mixed media, sprayer, mister, malinger og perler på mine arbeider. Denne gangen ønsket jeg å lage noe i miniatyr3D. Jeg lagde derfor en liten karusell som også snurrer rundt. 


Type prosjekt: Eksplosjonsboks
Stilart: Contemporary
Teknikker: Lag på lag, bretting, Die Cutting, spraying.
Pynt/dekor: Ark: Prima Amelia Rose kolleksjon – Dies: Studio Light – Industrial 2.0 – Nr. 68 og 70.  Prima blomster og Prima bling. Hjertet er en rest etter en gammel juletrepynt (omlag 25 år gammel) fra IKEA. Det er sprayet i kobber. En halv julekule er limt over. Tekster er fra Tim Holtz.
Utstyr: Silhouettemaskin til å kutte karusellen. Kuttefilen er laget etter ide fra gamle karuseller og en gammel lekepapirkarusell, med egen tilpasning (ikke kjøpefil).


Karusellen er cirka 8 centimeter i diameter. Det er ganske lite, når karusellen skal snurre. Her er man avhengig av en kuttemaskin som for eksempel Silhouette for at dette skal bli pent kuttet og litt tålmodighet for å få limt sammen alle de bittesmå delene. Karusellen er laget etter å studere gamle karuseller i virkeligheten og bilder av en liten gammel lekekarusell i papir. Så er det gjort tilpasninger for å lage min egen vri. Karusellen snurrer rundt et sugerør.

Karusellen er satt på en liten platform. Her er sugerøret festet, slik at karusellen kan snurre rundt.

Sidene i eksplosjonsboksen er også enkelt pyntet, i lag på lag med diecuts og blomster.

Toppen av lokket er ganske enkelt pyntet. Hjertet er fra en gammel juletrepynt fra IKEA. Den er sprayfarget i kobber og lagt inni en halv julekule.

Ønsker dere en god kreativ uke!

Translate »