Inspirasjon: Stempling og Mixed Media

Ut i verden: Elina fra Finland

1 2,152

Det er lørdag og i dag skal vi “Ut i verden”. Denne gangen skal vi bli nærmere kjent med Elina Strömberg fra Finland som lager de flotteste papirprosjekter. Elinas favoritt innenfor papirhobby er å lage layouts, men hun lager også kort, lerreter og Art Journaling-sider og er medlem av flere Design Teams. Itillegg til papirhobbyen liker Elina å sy og strikke. 

ELINA FRA FINLAND

Ditt navn og bosted?
Mitt navn er Elina Strömberg og jeg bor i Vantaa som ligger i nærheten av Helsinki i Sør-Finland.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Å lage scrapbooking layouts er min favoritt, men jeg lager også andre prosjekter som kort, Mixed Media-lerreter og Art Journaling-sider. I tillegg til papirhobby elsker jeg også å holde på med annet håndarbeid: Jeg syr på min symaskin og min Serger, og spesielt om vinteren liker jeg også å strikke. Jeg ønsker alltid at det var flere timer i døgnet, jeg har så mange idéer og prosjekter jeg ønsker å ta fatt på og ikke nok tid til å gjøre det!

Når startet du med papirhobby?
Jeg har holdt på med papirhobby så lenge jeg kan huske. Tidligere pleide jeg å dokumentere hver ferietur i et album fullt av bilder, billetter og kvitteringer. Så jeg hr trolig vært en scrapbooker i flere tiår allerede. I 2003 lagde jeg invitasjoner og dekorasjoner i forbindelse med bryllupet mitt og da besøkte jeg en butikk som hadde spesialisert seg på papirhobby for første gang. Jeg var forbløffet over alle mønsterpapirene, stemplene, utstyret og all pynten – jeg var som Alice i Eventyrland! Jeg visste at jeg måtte finne ut mer om papirhobby. Sommeren 2009 kom jeg over en finsk utfordringsblogg mens jeg søkte på nettet. Jeg ante ikke hva scrapbooking handlet om, men laget min første layout – og ble oppslukt av hobbyen med det samme. Like etterpå laget jeg min egen blogg got å dele mine prosjekter og for å komme i kontakt med andre som hadde samme hobby. Du finner min blogg her Arts and crafts with love

ELINA FRA FINLAND

ELINA FRA FINLAND

Hva (og hvem) inspirerer deg?
Jeg elsker Pinterest. Det er en uendelig kilde til inspirasjon. Jeg følger mange boards på Pinterest, men jeg liker også å surfe innenom tilfeldige boards. Jeg følger også mine favoritt papirkunstneres blogger og/eller Facebooksider: Tim Holtz, Janna Werner, Birgit Koopsen, Gerry van Gent, Nathalie Kalbach og Wilma Furstenberg, for å nevne noen få.

Å scrappe sammen med venner er den største kilden til inspirasjon. Å dele idéer, chatte og holde på med hobbyen sammen gjør meg veldig inspirert!

ELINA FRA FINLAND

ELINA FRA FINLAND

Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Mitt arbeid som IT-manager hos Fiskars er til tider svært hektisk, så hobbyen og det å lage noe håndgripelig og vakkert med hendene mine gir meg den balansen jeg trenger. Derfor forsøker jeg å lure til meg et lite øyeblikk for meg selv hver kveld.

ELINA FRA FINLAND

ELINA FRA FINLAND

ELINA FRA FINLAND

Kan du beskrive prosjektene som presenteres i artikkelen?
Jeg er en sen scrapper, og klarer sjelden å lage ferdig et prosjekt på en kveld. Jeg bruker mye tid på å velge ut riktig fargepalett og mønsterpapir, og mange ganger har jeg en ganske klar idé i hodet før jeg begynner. Jeg elsker farger og teksturer, og derfor liker jeg å bruke stempling og Mixed Media på mine prosjekter. Jeg vet ikke hvordan jeg kan beskrive stilen min, den varierer mye fra prosjekt til prosjekt.

ELINA FRA FINLANDHar du andre hobbyer ved siden av papirhobbyen?
I tillegg til håndarbeid liker jeg å fotografere og dokumentere min families hverdagsliv i bilder. I forsøker hele tiden å utvikle mine evner på det området også og jeg liker det faktum at fotografering er en hobby som passer så godt sammen med scrapbooking.

Andre ting du ønsker å si noe om?
Magasinet “Paperilla” er noe jeg og en gruppe andre har klart å få til og noe jeg kan være virkelig stolt over: Det er det første finske papirhobby-magasinet og har fått stor oppmerksomhet i Finland. Tilbakemeldingene fra leserne har vært veldig positive og støttende, noe som føles svært givende. I tillegg til “Paperilla” designer jeg også for Sizzix Europe (som kreativ blogger); 123 Get Scrappy (en amerikansk utfordringsblogg) og Allt om Scrap (Svensk papirhobby-blogg). Alle disse designoppdragene har gitt meg mulighet til å utfordre meg selv, og bli kjent med mange andre rundt omkring i verden som har samme hobby. Å publisere et prosjekt som jeg har arbeidet mye med og kan være stolt av gir meg mye glede. Og jeg håper alltid at gleden jeg finner i papirhobbyen skal overføres til de som ser mine prosjekter – og forhåpentligvis inspirere de til å forsøke også!

ELINA FRA FINLAND

Jeg er alltid ivrig etter å lære nye teknikker og jeg elsker å dra på treff og bli inspirert av talentfulle papirkunstnere. Jeg har også deltatt på flere arrangement utenlands; i Belgia, Nederland, Polen og Sverige. I januar fikk jeg realisert en drøm jeg har hatt lenge da jeg fikk mulighet til å tilbringe en uke på CHA (Craft and Hobby Association fair) i Anaheim, USA. Det er ganske utrolig å si at papirhobby har vært min mest internasjonale hobby noen gang. Å lære å kjenne mennesker fra hele verden, som deler den samme lidenskap for scrapbooking og Mixed Media er så givende. Jeg føler meg beæret over å ha alle disse talentfulle menneskene som mine venner.

ELINA FRA FINLANDELINA FRA FINLAND

Du finner en oversiktsside over presentasjoner i serien “Ut i verden” her: Ut i verden

Foto: Elina
Publisert med tillatelse


Nøkkelord svensk: Stämpling

1 kommentar
  1. Maryann Laursen skriver

    Wauw så mange flotte ting, som hun har lavet her, og så mange forskellige også. Det er godt nok en meget alsidig pige.
    So much gorgeous work here Eline, you´ve really done a lot of beautiful and sooo different things, and everything is so beautiful.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More