Scrappeintervjuet: Elizabeth fra Norge

Elizabeth fra Norge ble motvillig med søsteren sin på scrapbookingmesse i 2005 – hun syntes det å klippe og lime og lage kort hørtes kjedelig ut. Heldigvis har mye har skjedd siden den gang og i dag er Elizabeth Elton et kjent navn blant de norske scrapperne og kortlagerne. Ikke uten grunn, Elizabeth lager flotte papirprosjekter, gjerne med motiv nydelig fargelagt av henne selv. 

meg farge

Hva er ditt navn?
Elizabeth Elton

Hvor bor du?
Jeg bor på Høvik, rett utenfor Oslo sammen med mannen min og Sabine på 9 år som allerede er en erfaren scrapper.

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET: KJERSTI FRA NORGE

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Bloggen min er Cardville cards by Elizabeth
Facebook siden min er her
Instagram: @cardville

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager stort sett kort, gjerne med fargelagte motiver. Jeg lager også andre papirprosjekter som bokser, smågaver og bokmerker. I det siste har jeg også forsøkt meg litt på art journaling jeg synes det er morsomt å prøve nye ting.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte med Scrapbooking i 2005. Jeg var gravid da jeg begynte og laget jeg stort sett bare LO’er i flere år. De første årene til datteren min er svært godt dokumentert. Så oppdaget jeg fargelegging og copics tusjer i 2011 da jeg spontant meldte meg på et kurs med amerikanske Carolyn Peeler. Jeg oppdaget at det var noe jeg fikk til fra første stund- og siden har jeg laget nesten bare kort med fargelagte motiver.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid vært kreativ med tegning, maling, strikking, søm- perler og andre ting, men begynte med papirhobby fordi søsteren min dro meg med på en scrapbookingmesse i 2005. Jeg husker at jeg synes det hørtes veldig kjedelig ut å klippe og lime og lage kort og ble bare motvillig med. Jeg tror ikke jeg har brukt særlig mye av det jeg kjøpte på den messa, men jeg har vært helt oppslukt av papirhobby siden den dagen! Det åpnet opp en ny verden av kreativitet og jeg ble kjent med mange herlige mennesker. Scrappere er stort sett veldig åpne og inkluderende!

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i TPC?
Jeg har valgt ut noen kort som jeg synes representerer stilen min. Et fargelagt motiv er stort sett alltid hovedfokus på kortene mine. Duse farger som rosa og lyseblått går igjen, men jeg har begynt å eksprimentere med sterkere farger og mer kontrakster i det siste. Jeg liker ikke å ha for mye pynt på kortene for da synes jeg det fargelagte motivet ikke kommer frem. Ofte bruker jeg 3-4 timer på et motiv så jeg synes det fortjener en sentral plass på kortet. Jeg er også veldig glad i å lage brettekort i ulike varianter og er storforbruker av ark fra Pion Design og Maja Design.

Elizabeth 4

Elizabeth 3
Elizabeth 1
Elizabeth 2


Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg scrapper så ofte jeg kan, flere ganger i uken hvis tiden tillater det. Jeg kobler gjerne av med litt fargelegging om kvelden når barn er i seng og jeg har litt tid for meg selv.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har ikke eget scrapperom, jeg sitter stort sett ved spisestuebordet når jeg lager ting. Egentlig er det fint, fordi jeg sitter sammen med familien mens de holder på med andre ting. Alle tingene mine er lagret i skuffer og skap og må ryddes ut og inn for hver gang, så jeg drømmer om et sted hvor alt bare kan ligge frem til neste gang.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg blir inspirert av mange forskjellige, ofte av scrappere som har helt annen stil enn meg. Jeg bruker mye tid på å kikke rundt på hva andre skaper og suger til meg inspirasjon. En som har vært favoritt hos meg siden jeg startet er Camilla Støen Bakke, hun lager nydelige kort og er rå på fargelegging. Jeg er også ofte innom bloggen til dyktige Camilla Halseth og henter inspirasjon, hun har et utrolig øye for detaljer.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg elsker å fargelegge stempler! Å sette seg ned med copic tusjene er rene terapien for meg. Det beste med papirhobbyen er at den egentlig er mange hobbyer i ett. For å nevne noen: Fargelegge, sette sammen kort, blogge, shoppe, kikke rundt i blogg/instagram og facebookverden på alt det fantastiske som blir laget, delta i designteam med andre dyktige kortkunstnere, dra på treff og bli kjent med fine, nye mennesker. Jeg holder også en del kurs som jeg liker veldig godt. Man blir aldri lei, fordi det alltid er en ny teknikk å lære seg.


Posted

Translate »