NORDLYSET: ELISABETHS ALBUM FRENCH RIVIERA

0 1,258

Elisabeths vakre album er full av gode minner og spennende detaljer. Temaet som går igjen i albumet er den franske riviera, og Elisabeth har valgt å kombinere temaet med flotte bilder av barnebarna. Det ligger mye omtanke og kjærlighet i et slikt album – forestill deg at du hadde funnet et slikt etter din bestemor – en rørende tanke, spesielt når man forstår hvor mye arbeid som ligger bak. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Elisabeth laget albumet.

Type prosjekt: Album
Anledning: Generell
Stilart: Shabby Chic
Tema: Maritimt
Teknikker brukt: Layering, Fuzzy Cutting
Pynt/dekor: Skjell, blomster, Charm
Hovedfarge: Beige/Creme

Detta album gjorde jag på en kurs med Frank Garcia från Prima marketing. Det var Skaparlusten i Sjöbo som tog hit honom från Los Angeles. Kursen varade i sex timmar, och då var det i stort sett grunden som vi hann med.

Vi började med ett färdigt album 8 1/4 x 8 1/4, 6 sidor i chipboard. Pappersserien vi använde heter French Riviera 12 x 12, 8 x 8, Journaling notecards 4 x 6 och 3 x 4. Dekorationerna är från samma serie och är gjorda i både cardstock och chipbord. Blommor och övriga dekorationer är från Prima. Flikarna är gjorda i cardstock.

Först målade vi alla kanter i albumet med off-white arylfärg. Snäckorna grundades med samma färg och penslades sedan med Cracle paint. När de torkat tog vi på Artisan powder.

I albumet gjorde vi många flikar att öppna och fickor att stoppa kort i. En del sidor har lager på lager med olika motiv i cardstock. Sedan dekorerades allt, efter tycke och smak. Jag har satt in foto på mina barnbarn. Vill jag kan jag sätta in ännu fler, genom att ta bort en del av korten från French Riviera. Men jag tycker om blandningen.

På albumets rygg sitter kedjor med olika smycken, även de från Prima.

Det är svårt att svara på hur lång tid albumet tog att göra. Detta var mitt första album och jag gjorde lite då och då. Tror att jag har lagt ner ca 30-40 timmar.

Om ni har möjlighet att gå en kurs med Frank Garcia, ska ni absolut göra det. Han är otroligt duktig, pedagogisk och en underbar människa. Man får också mycket material för pengarna.


The Paper Crafting takker Elisabeth for at vi fikk lov å vise fram hennes flotte album i magasinet.

Foto: Elisabeth Silfverberg
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More