En modig tjei nära mig

Min kommun, Upplands Väsby, ligger 1,5 mil söder om Arlanda och 2.3 mil norr om Stockholm. Här finns ett fantastiskt vackert och mysigt område som kallas Fresta. Kommundelen domineras av Fresta Kyrka vars äldsta delar uppfördes redan på 1200-talet. Bredvid kyrkan ligger en låg- och mellanstadieskola och nästa stora byggnad är Fresta företagscenter. Här finns en rad olika företag som sysslar med allt ifrån mathantverk till att bygga hus och i en av lokalerna så hittar vi ett nyinflyttat företag och en butik som jag gärna besöker, Fru Limegrön.

9411 buss till frulimegrön

9443 butiksbildButiken har funnit under många år med fokus på webbshop men nu finns den också som en lagerbutik och jag är en av dem som hittat hit och förälskat mig. Fru Limegrön ägs och drivs av en glittrande tjej som heter Linda. Butiken är inte så stor till ytan men här ryms otroligt mycket material och en målsättning för Fru Limegrön är att ha lite av mycket.

Det kan tyckas märkligt, men för mig har tillgången till en fysisk butik varit avgörande i min kreativa utveckling. När jag får möjlighet att titta, känna och hålla i papper, färger och nya produkter så växer min kreativitet och min skaparprocess utvecklas. Jag har inte tidigare varit så snabb med nya produkter men nu har jag börjat med nya tekniker och vågat mig “utanför boxen”. Fru Limegrön försöker också bredda sortimentet med specifika teman, såsom lego, hästar och hundar vilket gör att man kan hitta det lilla extra som också det väcker kreativitet.

9452 butiksbild

På torsdagar har Fru Limegrön öppet hela dagen och det finns möjlighet att boka en pysselplats. Vid några av dessa tillfällen anordnas kurser. För den som vill utveckla sitt skapande så vill jag verkligen rekommendera att gå en eller ett par kurser per år. Det finns en oerhörd styrka i att lära sig i grupp och det är inte bara kursledaren som lär ut. De flesta papperspysslare har hittat egna sätt när det gäller tekniker och vi har så otroligt mycket att lära av varandra. För mig är kurstillfällena heliga datum och även om kurserna slutar sent på kvällen så ger de berg av energi, kunskap och glädje som jag använder sena kvällar vid mitt eget pysselbord.

9427 w

Sammanfattningsvis vill jag verkligen hylla Fru Limegröns ägare Linda som i en tid när scrapbookindustrin tappar, ändå vågar satsa! Dessutom med mottot att hålla så låga priser som möjligt för att fler ska ha råd med sin kreativa hobby. Lindas mod och beslutsamhet är beundransvärd. Jag hoppas och ska göra allt jag kan för att vi i framtiden blir fler som upptäcker denna avkopplande och stimulerande hobby som också skapar minnen för livet, oavsett om det gäller handgjorda kort, layouter eller mixed-media.

9418 butiksbild

Jag vill också utmana alla som pysslar att under en gång per år introducera en vän, kollega eller granne till ditt papperspyssel. Ju fler vi blir, desto roligare och vi kommer att få ett ännu bredare utbud, till bättre priser. Låt Skandinavien bli världens främsta område för papperspysslare.

Nu är jag ju väldigt nyfiken på om ni har någon butik i närheten där ni bor och om ni upplever att det påverkar er kreativitet eller utveckling. Berätta gärna i en kommentar! Har ni idéer om hur man introducerar fler att börja med kortmakeri, scrapbooking eller mixed-media så får ni gärna berätta det också!

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.