EN NEDSNØDD JULEKALENDER

0 1,309

Gjenbruk er inne i tiden, og godt er det. Denne julekalenderen er blant annet laget av en tom sjokoladeeske av tre, fyrstikkesker og blomster fra gamle lysmansjetter. I tillegg er den “nedsnødd” – det vil si den er dekket med hvit akrylmaling/Gesso – sterkt inspirert av mine snøfylte omgivelser her høyt oppe i nord. 

Type prosjekt: Julekalender
Anledning:
Jul
Stilart:
Shabby Chic/Vintage
Teknikker brukt:
Maling, stempling, Die Cutting
Pynt/dekor:
Blomster, bilder fra designpapir, bånd, diecuts, chipboard, trepynt
Hovedfarge:
Hvit
Medium som er brukt:
Gesso, stempelblekk

Fyrstikkeskene jeg brukte er 7×5,2 centimeter, det vil si at de er noe større enn fyrstikkeskene mange bruker til vanlig. Jeg startet med å lime sammen tre og tre fyrstikkesker. 

Deretter kuttet jeg til stivt kartong/chipboard for å bruke som topp på kalenderen. Kartongen kledde jeg inn med designpapir som så ut som slitt treverk. Kartongen er 15×15 centimeter. 

Etter at toppen var klar startet jeg på bunnen. Her brukte jeg en gammel sjokoladeeske av tre. Jeg limte toppen og bunnen sammen slik at esken ikke skulle kunne åpnes.

Deretter dekket jeg den til med hvit akrylmaling og bånd. Jeg brukte føtter av metall for å få litt høyde på julekalenderen. 

Som motiv på kalenderen valgte jeg å bruke ferdige bilder. Disse var ganske høye slik at jeg bestemte meg for å lime sammen seks fyrstikkesker i høyden slik at bildene skulle få plass på siden av fyrstikkeskene. 

Her er denne siden av kalenderen ferdig pyntet. 

Jeg valgte å male innsidene av fyrstikkeskene hvite. På forsiden limte jeg på en bit designpapir i størrelsen 5 x 2,3 centimeter. Jeg limte deretter fast et bånd på siden av “skuffen” til eskene. Bånden er løst foran slik at man kan dra i denne for å åpne “skuffene”. Hjertene med de stemplede tallene på er en diecut. Som dere ser av trådene har jeg limt det meste med limpistol (og gjort et hederlig forsøk på å fjerne trådene etterpå). 

Her er alle fire sidene ferdige. 

På toppen av kalenderen limte jeg fast flere små juletrær, to små fjøslykter, noen blomster og en del annen pynt. 

Den ferdige kalenderen ble slik.  

Foto: Marit

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »