,

En smak av vår – håndlaget kort

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg kjenner på meg at vårstemningen kommer snikende. Det er riktig nok litt tidlig, men når snøklokkene titter frem mellom friskt grønt gress, så er det lett å la seg rive med. Et kort med litt vår måtte bli mitt prosjekt denne gangen.

  • Type prosjekt: Håndlaget kort
  • Anledning: Vår
  • Teknikker bruk: Lag på lag
  • Pynt/dekor: Dies, blomster, dotts, farget strie og støpt ramme
  • Hovedfarge: Sjøgrønt
  • Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, skjærebrett og molds til leire

SE OGSÅ: FORÅRETS NYE INSPIRATION

Sjøgrønne toner er nok en av mine favorittfarger. Og Distress Ink Speckled egg er perfekt for farging av pynt til mitt prosjekt. Jeg støpte en passende ramme i en av moldsene mine og strøk lett på et lag med denne fargen når rammen var tør. En enkel måte å fremheve mønsteret i rammen.

Det er lenge siden jeg har vist frem et vanlig kort så det blir det i dag. Målene på kortet mitt er 21x12cm. Jeg starter nok litt «bakvendt» i forhold til de fleste. Innsidene er det første jeg gjør ferdig. Her limer jeg paneler og alt rett inn i kortet.

Neste er baksiden. Her bruker jeg ofte bare biter med ulikt mønster, men jeg hadde ikke så mye biter av disse fargene så her ble det en stor flate før jeg pyntet med litt små biter. Fort gjort.

Så er det den siste siden, forsiden. Her jobber jeg på litt annen måte en de på de andre sidene av kortet. Hittil har jeg limt alt rett inn, nå så limer jeg alle paneler og store deler sammen før jeg limer denne samlingen på kortet. Det er en sikkerhet i tilfelle noe blir feil. Det er mye lettere å rette opp før det er montert fast på selve kortet.  Som vanlig bygger jeg inn mye luft ved hjelp av papp mellom lagene med mønsterpapir. Da får jeg dybde i prosjektet mitt og masse plass til å putte blomster og ting innimellom. Jeg kunne sikkert puttet inn litt perler og annet, men jeg syns disse papirene kler at det er pyntet, men litt rent. Så jeg sier meg ferdig.


Posted

Translate »