NORDLYSET: JYTTES VÅRLIGE KALENDER

Papirhobby: Redesign av kalender

1 1,024

I “Nordlyset” i dag viser vi fram en nydelig kalender som er laget av Jytte i Danmark. Kalenderen er “altered”, Jytte kjøpte en ferdig kalender som hun byttet omslag på. Omslaget var i utgangspunktet maskulint dekorert, nå er den feminin og lekker. Nedenfor kan du lese Jyttes egen beskrivelse av hvordan hun gikk fram da hun dekorerte kalenderen.

Type prosjekt: Kalender
Anledning: Generell
Stilart: Shabby Chic
Hovedfarge: Grønn


Papirhobby: Redesign av kalender

Beskrivelse og størrelse af projektet
Mit projekt er en kalender, som jeg har dekoreret omslaget på. Størrelsen på min kalender er ca. 18 x 10 x 2,5 cm.

Sådan har jeg lavet kalenderen
Jeg købte en billig kalender med et ganske kedeligt, lidt maskulint omslag – pillede omslaget af og lavede et feminint omslag i stedet for.
Det oprindelige omslag brugte jeg til at måle efter – og gik så i gang med skæremaskine – og bonefolder, for at sikre mig flotte foldekanter på ryggen.

Inden jeg pyntede kalenderen, sværtede jeg alle kanterne med Vintage Photo,Sølvramme og metalhjørner er die cuts, skåret og embosset i kraftkarton beklædt med metalfolie. Rammen har jeg skåret flere af og limet ovenpå hinanden for at få lidt 3D-effekt. Derefter har jeg pyntet med 2 forskellige blonder (blonderne er også bagpå kalenderen), perlerbånd (sat på med limpistol) og blomster. Jeg har pyntet med ganske lidt hvid acrylmaling og sølv-stickles på blomsterne. Jeg har endvidere dekoreret med små matchende halvperler omkring blomsterne. Bladene under blomsterne er klippet ud af en rest af mønsterpapiret, som jeg har brugt til selve omslaget.Den orange oval inden i rammen er et stykke af bagsiden på mønsterpapiret. Årstal er lavet med et stempelsæt, hvor jeg har stemplet tallene ét for ét – og så har jeg klippet dem ud og givet dem et lag Glossy Accents.

Materialer

 • 1 billig kalender
 • 1 stk. 30×30 kraftkarton
 • 1 stk. 30×30 mønsterpapir
 • Metalfolie (fra Biltema)
 • Die (ramme) LR0293, Marianne Design
 • Die (hjørne) LR0285, Marianne Design
 • Distress Ink, Vintage Photo
 • Hvid acrylmaling (ganske lidt)
 • Stickles i sølv (ganske lidt)
 • 6 rosenhoveder 1,5 cm. i omkreds
 • 2 forskellige blonder ca. 40 cm. stykket, da der også er blonde bagpå
 • 1 stk. perlebånd i kalenderens længde ca. 40 cm (begge “foldekanter” på ryggen er dekoreret med perler)
 • 1 stempelsæt med bogstaver og tal fra Artemio
 • Glossy Accents
 • Små halvperler der matcher papir/blomster

Tidsforbrug
Jeg er en langsom scrapper, så jeg har nok i alt brugt ca. 3 timer på at lave kalenderen.

Inspirationen til kalenderen
Inspirationen til kalenderen kom lidt af sig selv, da det var en “bestillingsopgave”. Jeg har tidligere lavet en lignende kalender, så noget af inspirationen er hentet derfra. Farve- og materialevalg er inspireret af det begyndende forår.

____________

TPC takker Jytte for at vi fikk lov å vise fram hennes flotte kalender i magasinet. Vi valgte ut Jyttes kalender til “Nordlyset” på grunn av den enkle, men samtidig flotte dekoren og de vårlige fargene som passer så godt til årstiden vi nå går inn i. Rammen rundt årstallet gir et flott tilskudd til dekoreringen, sammen med de to blomstergruppene som er plassert på hver side.

Du kan se nærmere på kalenderen og alle de andre flotte prosjektene Jytte lager ved å besøke bloggen hennes. Du finner den her: Kort og andet godt

Foto: Jytte

close
1 kommentar
 1. Lena_J skriver

  Nydelig kalender. Slik burde vi alle gjøre. Hvorfor gå med en kjedelig sort kalender når man kan gjøre det så flott som det her 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More