Er du eier av en tom tørkerull? Nye serviettringer til jul

Gjenbruk og papirhobby

Er du eier av en tom tørkerull? Hvis ikke vil vi våge å påstå at du snart er det. Og når du blir det, er mulighetene mange. Du kan for eksempel lage serviettringer av den.


Type prosjekt: Serviettringer (altered)
Anledning: Jul
Stilart: Vintage
Teknikker brukt: Die Cutting, distressing, stempling
Pynt/dekor: Hyssing, Die Cuts, blomster
Hovedfarge: Creme
Medium som er brukt: Distress Ink
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin


Serviettringer

For å lage serviettring av en tørkerull klipper du først dorullen slik at den blir cirka fem centimeter høy. Deretter kan du velge om du vil beholde rullen så vid som den er eller om du vil lage den litt strammere. Det kan du enkelt gjøre ved å klippe i rullen, stramme den til og deretter lime den sammen igjen i skjøtene.

Når rullen er tilpasset slik du ønsker å ha den, tar du litt tykk kartong (Bazzill). Denne skal være 8 centimeter høy. Surr kartongen rundt tørkerullen og tilpass den slik at den dekker hele omkretsen av rullen. La det være igjen en liten limkant for å lime skjøtene sammen. Deretter kan du gjerne bruke en kantpunch på kartongen slik det er gjort i dette eksemplet, og så lime kartongen fast på tørkerullen.

Dekorer serviettringen slik du ønsker. Serviettringene på bildene er laget for å brukes på julebordet, men man kan for eksempel lage serviettringer til påske, nyttårsfeiring, dåpsfest, konfirmasjon, bursdager eller serviettringer med mer nøytral dekorasjon som kan brukes til de fleste anledninger. Knytt gjerne bånd eller hyssing rundt serviettringene tilslutt for å være sikker på at de holdes bedre sammen.

TPCs temaside om jul finner du her: Christmas – Jul 
Du finner flere tips til papirprosjekter til selskap her: Party – Selskab – Selskap


Nøkkelord på svensk: Papperspyssel. Kortmakeri. Stämpling. Handgjord. Servettring. Alster. Stämpling. Återanvending. Återbruk.
Nøkkelord på dansk: Papir hobby. Håndlavet. Servietring. Papir hobby. Genbrug. 


Marits Facebook-gruppe: Hermines hjørne

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.