Te-boks i papir

Hei kjære leser. I dag har jeg en te-boks å vise deg. Min venninne satte meg på en liten tanke tidligere i sommer vedr. en boks med plass til mange teposer.  Jeg fanget opp ordene hennes og tenkte at der må jeg prøve å få til noe. Tanken var det skulle være en te-boks som kunne stå fremme hele tiden og med god plass for mange teposer.


Type prosjekt: Eske
Anledning: Vertinne gave / Helårs
Stilart: Vintage
Teknikker: Bretting
Hovedfarge: Blå


Det vare bare å finne frem millimeterark og måle opp lengde/bredde og skrå side. Jeg bruker ofte millimeterark til slike ting. Et fint verktøy når man skal lage esker…og når jeg ikke gidder å bruke Silhoutte`n. Alle delene er skåret ut i tykk kartong/bokpapp. Da blir boksen veldig stødig og fin. Delene er limt samme med Craft tape. Den festes ved at den våtes med vann.

Skillet inni esken er også laget av kartong/bokpapp. Jeg målte lengde og bredde på innsiden. Deretter fant jeg ut hvor mange rom jeg skulle ha. For å få de til å sitte sammen laget jeg hakk slik at delene ble tredd i hverandre. De delene ble også kledd med mønsterark. Da blir det gjennomført.

Malte alle delene med hvit gesso, 3 lag. Lot det tørke godt mellom hvert lag. Deretter ble alle kantene svertet med Archival Ink, potting soil. Begge lagene med mønsterark er også svertet. Dette gjorde jeg før arkene ble limt til esken.
I og med at jeg ønsket et vindu på esken, skar jeg ut ett i lokket.

Jeg embosset et overhead ark som jeg brukte som vindu. Det ga et fint mønster. Det ble festet før jeg festet mønsterarkene. Alle mønsterark ble limt, både på utsiden og innsiden. Da det var gjort festet jeg lokket til esken med hengsler og brads. Jeg brukte 3 små hengsler her, det gir en fin balanse. Lokket låses foran med en liten lås.

Fant frem noen stilige boks-føtter fra TH. Da de var tilpasset pyntet jeg med perlebånd både her og der. La perlebånd på toppene av skillet inni esken og. Da det var på plass startet jeg med å pynte med blomster, perler og blader. La de løst på og prøvde meg frem før jeg limte de slik jeg ønsket. Limte hjørnene på først og deretter swirlene.

Er du usikker kan det være lurt å dandere blomster og pynt før du limer de på plass. Prøv deg litt frem. Bruk gjerne farger som harmonerer sammen og som henter ingen toner fra mønsterarkene. Deretter la jeg lag på lag med blader rundt blomstene.

«TEA» er stanset ut i gul mosegummi. Deretter er de svertet med Archival ink. Til slutt fant jeg noen sommerfugler og limte på. Teksten foran på esken passet perfekt her. Limte en stor sommerfugl på hver side av kortveggene. Innsiden er blank, der vil det bli plass for personlig tekst eller ønsket tekst til den som overtar boksen.

Materialer:

  • Pynt: Papirdesign – blomster, Woc – blomster, Prima – say it in pearls, Karen Marie Klip – sommerfugler, Tim Holtz – ideaology, foundations box feet, Kort & Godt – perler, ukjent -metallhjørner.
  • Mønsterark: Maja Design – Nyhavn, The Sunny side – Vintage summer basics 1915, Summertime, by the sea – glittering water.
  • Kartong: Bokpapp.
  • Stempelpute: Ranger – Archival Ink, Potting Soil.
  • Dies: Spellbinders – Shapeabilities Dies, Fancy Tags, Tim Holtz – Vintage Marked Alfabeth, MB – slender leaves , massa leaf og vivienne butterfly.
  • Embossing: Couture Creations tied together.
  • Stempel: North Star Design – Alle gode ting.

Ønsker deg en fin dag 🙂

Klem fra Gunn, aka Gunns Papirpyssel

Translate »