Eske til brudeparet

Hei hei kjære leser. I dag er det min tur til å inspirere litt. Juni er vel en klassisk bryllups måned, og i den anledning har jeg laget en gaveeske. I stedet for å lage en firkantet eske har jeg denne gangen laget en hestesko.  Hestesko skal etter gammel overtro bringe lykke, og da vil den jo passe den perfekt for bryllup.


Type prosjekt: Eske
Anledning: Bryllup
Stilart: Vintage/Shabby Chic
Teknikker: Bretting
Hovedfarge: Beige/hvit/pastell


Jeg starter med å klippe ut ønsket størrelse på hesteskoen. Toppen lar jeg være 5mm bredere enn bunnen. Deretter skjærer jeg til strimler som skal være veggene. Jeg legger til 1 cm brettekant i tillegg til angitt høyde. Høyden på lokket er 4 cm og bunnen er 5 cm. Jeg har skjøtet kartongen her. Det gjelder både topp og bunn. Lurt å påse at det blir skarpe og rette kanter for at buene passer godt sammen.

Jeg har skåret ut en ekstra hestesko for bunn og to for topp som skal dekke brettekanten.  Alle kantene ble svertet med coffee før jeg satte sammen delene.  De ble festet før jeg festet mønsterarket på toppen. Toppen består av base, 1 ekstra lag for å dekke brettene. 1 lag bazzill og 1 lag mønsterark.

Kantene på mønsterarkene ble også svertet. Det ble gjort før de ble limt på. Mønsterarket må også skjøtes. Skjøtene er gjort så usynlig som mulig. Mønsterarket på toppen er 5mm smalere enn selve boksen. Jeg har stemplet mange bryllupstekster på mønsterarkene som er inni esken. Jeg har stemplet rett på arket, det er gjort før de festes. Når alle mønsterark er festet starter jeg med pyntingen. Fester blonder og perlesnorer før alt annen pynt.

Lar perlesnorene feste seg godt før jeg fortsetter.  Deretter pynter jeg toppen først med ønskede blomster, metallpynt, akrylpynt, perler hugsnug etc. Så henter jeg igjen elementer fra lokket som jeg bruker inni esken, både lokk og bunn. Når alt var på plass og jeg var fornøyd fant jeg frem hvit gesso.  Jeg hadde gesso rundt på hele esken; ark, skjøter, perler, blonder, blomster etc. Før gesso`n tørket strødde jeg på litt kobber glitter hist og her.

Til slutt laget jeg et lite kort hvor man kan skrive sin personlige hilsen. Kortet er tilpasset høyden og lengden på esken slik at det passer fint oppi hesteskoen.

Materialer:

  • Pynt: Woc – blomster, Nille – perler, ukjent – metallpynt, tre hjerter, duer, perlebånd, blonde, Panduro – ringer, Finnabair – kobber glitter, Pebeo Studio – hvit gesso
  • Mønsterark: American Crafts, the color of memories, Papirdesign, PD15023 – Hell og lykke, bryllupsfest beige, Masterpiece Studios, Stemma – Pearl and swirl
  • Kartong: NorEngros, creme og Bazzill
  • Stempel: Usikker
  • Stempelpute: Ranger – Archival Ink, Coffee

Ønsker deg en fin dag 🙂

Klem fra Gunn, aka Gunns Papirpyssel

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.