ET BLOMSTERKORT TIL BURSDAGSBARNET

0 1,055

Bursdagskort er noe jeg setter pris på å lage, for her kan jeg pynte og tilpasse til bursdagsbarnet. Det er gøy å tenke ut hva som passer til jubilanten. I dag har jeg laget kort til en dame som er veldig glad i blomster, og de nye arkene fra Maja Design passet perfekt til kortet som er i en litt shabby stil med lag på lag, embossing, blonder og blomster.

Type prosjekt: Bursdagskort til dame
Anledning: Bursdag
Stilart: Lag på lag kort, shabby chic
Teknikker brukt: Embossing
Pynt dekor: Blomster, metall, bånd og teskst
Hovedfarge: Rosa, cream og grønt
Medium som er brukt: Distress ink – victorian velvet, Embossingpulver fra Stampendious, lim, Finnabair heavy gesso, stensil, Finnabair 3D Gloss gel.
Verktøy som er brukt: Stensil, papirkutter, papir trimmer, varmepistol, dies og stempler.

Slik har jeg laget kortet:

Når jeg skal laget et kort med mange lag, velger jeg ofte å bruke ark fra samme serie og i samme fargeskala. Dette for at det skal bli et rolig kort selv om det er flere lag med mønsterark og pynt. Arkene skal fremheve hverandre og alt skal samme gi en helhet.

Det skal være et hovedmotiv på fronten og det skal lage et tyngdepunkt. Hvis man tenker en trekant så blir tyngdepunktet riktig. Som du kan se på kortet her, går pynten ut i fra hovedmotivet i en trekant, og det betyr at et av hjørnene på kortet har lite pynt.

Jeg starter med å rufse alle ark som jeg skal bruke og jeg håndterer de litt hardt. Arkene er kraftige og tåler godt å bli “herjet” litt med.

Det ene laget med ark har jeg brukt heavy gesso på og laget et mønster med en stensil. Tørker godt med varmepistol før jeg begynner å bygge kortet opp med de forskjellige lagene med papir.

Hovedmotivet er et kort med rose som jeg har embosset i kantene. Her har jeg latt noe av pulveret falle litt inn på motivet for å få litt embossing også der, bare for å få litt liv.

Blomstene har jeg bygget opp som små buketter før jeg fester de. Jeg bruker Prima sin 3D gloss gel for å lime blomster og metall. Den er utrolig god til å bruke som lim. Den bruker litt tid på å tørke, men det er verdt å vendte for ting sitter som støpt etterpå. Det er brukt litt Stickles glitterlim på blomstene for å få litt bling.

Her er kortet sett fra siden.

Innsiden er enkel, liten hilsen – god plass til å skrive og kun en liten blomst. Synes arkene er så fine i seg så jeg ønsket at de skulle komme godt fram.

Baksiden – enkel men i samme stil som resten av kortet.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More