ET DESIGN – 3 FORSKELLIGE LOOKS

0 1,246

Her i sensommeren deltog jeg i World Scrap Battle & Tournament. Til 2. runde skulle man lave et monokromatisk projekt og jeg endte med at lave 3 kort efter samme design – men forskellige i look. Ud af de 3 kort valgte jeg ét, som jeg deltog i 2. runde med.

Mit udgangspunkt var et grundlæggende design for kortet. Derudover brugte jeg en fælles basisgruppe af materialer til alle 3 kort. Ved at bruge disse materialer, har jeg ved at tilføje forskellige detaljer og andre materialer kunne skabe 3 forskellige looks.

Min basisgruppe af materialer er:

  • Hero Arts Ombré Ink pad “Mint to Green”
  • Mister Huey’s color mists “Mint Julep”
  • My Favorite Things “Abstract Art” clear stamp
  • Clearly Besotted Stamps “Diagonal Stripes”

Ovenstående er alle blevet brugt til at skabe de 3 kort.

Lad os starte med det første, som var min test-run af selve designet. Her er meget hvidt synligt på kortet, hvorfor det ikke helt falder ind under kategorien monokromatisk.

PKL_IMG_2799

På dette kort lavede jeg også en gigantisk fejl, da jeg stemplede “Diagonal Stripes” stemplet. Jeg fik ikke afdækket ordenligt, hvilket kan ses lige under “B’et” i Birthday. Shit happens 😉 Heldigvis var dette bare en test. Jeg fik også afprøvet, om jeg kunne nøjes med at bruge Hero Arts Ombré Ink, som indeholder 3 farvenuancer.

Dette kort er, hvad man kalder et One-Layer-Card (OLC). Alt er stemplet og mistet på selve kortbasen. Der er ikke tilføjet andre lag karton til kortbasen. Det eneste som er blevet tilføjet er de små enamel stickers.

PKL_IMG_2800

På det næste kort kamufleres det hvide karton ved at bruge rigeligt med Mist Spray. Nu kan man ikke længere sige, at der er hvidt med på kortet. Nu har kortet fået en lys mingrøn nuance som base.

PKL_IMG_2721a

Som på det første kort er stemplingen af “Diagonal Stripes” og linjerne fra “Abstract Art” placeret de samme steder. Til gengæld har jeg denne gang sat en matte bag på kortfronten af mintgrøn karton. For at skabe en mørkere nuance til kortbasen, har jeg taget den samme mintgrønne karton og stemplet med VersaMark og heat embossed med Clear Embossing pulver. Dette giver en betydelig mørkere nuance til trods for at det er samme karton farve.

Denne gang har jeg valgt at stemple en anden tekst, samt at sætte teksten på med 3D puder. Som en ekstra detalje har jeg farvet en stykke hvidt twine med en Promarker tus, så det matcher det monokromatiske mintgrønne look.

PKL_IMG_2722a

På det sidste kort er nuancen blevet endnu en tand mørkere. Her er slet ikke brugt hvidt karton, men kun mint/grøn/tyrkis karton. Igen har jeg placeret min stempling de samme steder, så mit grundlæggende design er det samme. Og så har jeg rigtig fået brugt embossing pulver med glitter.

PKL_IMG_2802

Jeg har brugt Ranger’s “Holographic” embossing pulver til kortbasen, samt til den die-cuttede tekst. Mine enamel dots har sågar også glitter/glimmer i sig. På min kortfront har jeg også brugt Mist Spray, men det ses ikke så tydeligt. Her forsvinder Mist farven i selve kartonets farve. I virkeligheden kan man godt se at der er brugt Mist, men på fotos er det desværre ikke til at se.

Det er altid en god ide, at die-cutte først og derefter heat embosse. Årsagen er, at hvis man heat embosser først, kan man risikere at man flad trykker embossing laget. Dette kan resultere i revner og et mat look.

PKL_IMG_2804

Jeg endte med at bruge mit kort nr. 2 til World Scrap Battle & Tournament 2015. Det var vist et godt valg, for jeg fik stemmer nok til at gå videre til 3. runde.

World Scrap Battle & Tournament 2015 blev desværre lukket akut ned netop da afstemningen af 3. runde var slut. Super ærgerligt for alle deltagere, men årsagen til det akutte stop af arrangementet gør det helt forståeligt. Kvinden, som stod bag arrangementet, havde pludseligt mistet to familiemedlemmer i en bilulykke. Ganske forfærdeligt og trist.

Vi må håbe, at der bliver en World Scrap Battle & Tournament 2016 næste år.

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More