ET NYTT BILDE PÅ VEGGEN…

2 1,168

Det manglet et bilde på min vegg i stuen, og jeg viste godt hva slags farger jeg ønsket…så da lagt jeg det selv. Det er fort gjort, og veldig moro. I løpet av en kveld har du et nytt, flott og personlig bilde på veggen som er perfekt for rommet det henger i.

Type prosjekt: Mixed media lerret
Anledning: Hjemme dekor
Stilart: Mixed media
Teknikker brukt: Lag på lag med papir, paste, maling, hyssing og perler
Pynt/dekor: Hyssing og perler
Hovedfarge: Varme rødtoner og gult/gull
Medium som er brukt: Mod Podge, Prima Texture clear paste, 3D Gloss gel, Dylusions paint, Prima Color bloom spray.
Utstyr som er brukt: Varmepistol, pensler, våtservietter, lerret fra Søstrene Grene, papir rester.

Bildet var veldig gøy å lage, og jeg har noen ideer på flere jeg kan lage…  Men først – her kommer en kort beskrivelse av hvordan jeg laget  bildet mitt. Det skulle matche til en rød sofa som stod i en ellers ganske hvit stue, og bildet skulle gi liv og glede i rommet. Så varme farger og et “hjertelig” budskap ble tema. Valentine dagen er jo en passe dag og publisere dette bildet på.

Jeg har brukt et canvas lerret fra Søstrene Greene på 1m X 1m.

Startet med å lime på tynt papir fra Tim Holtz og litt papir rester jeg hadde med Mod Podge, både over og under papiret. Dekket hele lerretet og kantene. Noe av papir restene jeg brukte hadde en del struktur i seg, noe som ga en fin effekt på det ferdige bildet.

Da det var tørket med varmepistol hadde jeg på et tynt lag med hvit gesso.

Fargene som jeg har brukt å male med er Dylusions paint,  de varme fargetonene. Hjertene er laget av kraftig hyssing, malt med fargene, og inne i dem har jeg brukt forskjellige medier og teknikker. Limet som jeg har brukt er Prima 3D Gloss gel.

I det øverste lille hjertet og det store i midten har jeg brukt Prima – Finnabair Texture clear paste i, og så har jeg “gredd” et mønster med en grov kam, tørket og malt over. De hvite prikkene er laget med dylusions hvite maling og bobleplast som stempel.

 

Her er et nærbilde av mønsteret. Har malt med sterk rosa maling, og litt hvit maling noen steder, samtidig som jeg har brukt Prima Color Bloom – impress gold spray. Den gir en utrolig gull farge som jeg er veldig begeistret for.

Det nederste lille hjertet er først fylt med små perler, før jeg har farget over dem. Noe som gir en helt annen effekt enn på de andre to, og jeg liker den litt brutte overflaten. Limt perlene fast med Prima 3D gloss gel. Her har jeg også stemplet litt “bobleplast” rundinger med den flotte fargen Pomegranate seed fra dylusions. Disse fargene er supre, klare sterke farger som tørker raskt. Jeg bruker en kombinasjon av pensel og våtservietter når jeg påfører dem.

Håper bildet mitt falt i smak. Her hjemme blir vi i alle fall i godt humør av å se på det, så nå planlegger jeg flere.

 

 

close
2 kommentarer
  1. Blacklissi skriver

    Så utrolig tøft lerret Bente-Heidi! ❤ Flott måte å få noe “eget” på veggen.

    1. Bente-Heidi Mjørnaren skriver

      Tusen takk 🙂 Så fint at du likte det.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More