Kortlavning er et spørgsmål om stil

Hvor findes der mange stil-arter – også indenfor vores papir-verdenen. Mange scrappere har en yndlingsstil, som de holder sig til og man kan blive spurgt:”Hvad er din stil?”…..Har du en stil?


Type projekt: Kort
Anledning: Jul
Stilart: CAS, Grunge og Layering
Teknikker brugt: Diecutting og stempling
Pynt/dekor: Halvperler, Bånd, Bjælder
Hovedfarge: Rød/Hvid/Grøn og Sort/Rød/Grøn
Medium som er brugt: Copic tuscher, Heat Embossing
Utstyr som er brugt: Big-shot, Heatgun, Limpistol


Hvis man har en Instagramkonto og kigger på råd til at have en flot Instagram-konto, så rådes man til at have 1 stil for at skabe en appellerende æstetik. Nu er jeg lidt ligeglad med at skabe en æstetisk Instagramkonto, men i scrapverdenen bliver man også nogle gange spurgt: ”Hvad er din stil?” – og der kommer i hvertfald jeg på glat is, for de gider nok sjældent at høre min lange liste over alle de stilarter, jeg kan li’ at lave ting i.
Men heldigvis er der ingen regler for antallet af stilarter pr. person – og hvis der var, ville jeg præcis kaste mig ud i at bryde reglementet nu.
Jeg vil nemlig idag vise jer to kort, som er i to meget forskellige stilarter. Jeg kan ikke andet end tænke, at det er en god idé – for alt andet end pengepungen – at kaste sig ud i mange stilarter. Det er udfordrende, – man kommer ikke til at kede sig, – man lærer meget, – man udvider sin horisont og sin kunnen, – og man kan gøre mange forskellige menneske glade.
Jeg vil idag vise jer to meget forskellige julekort, som jeg har nydt at lave.

Det første er vel nærmest et CAS kort. (Det kan også nogen gange være noget indviklet at skulle identificere og finde ud af alle de stilarter)

Kortet her er lavet i samråd med min datter på 18, som er mere CAS, end jeg er. (Jeg er vist meget lidt CAS). Jeg synes, at udfordringen i CAS (Clean And Simple) er netop at forblive clean and simple og så er det placeringen af tingene på kortet. Man kan nemt komme til at forstyrre det rolige og harmoniske udtryk, som vel er essentielt i CAS-stilen.

Designpapir-delen er hævet med et lag mosgummi under. Den bagerste del af Alexandra Renke teksten skulle nok ikke ha’ været holografisk, når der tænkes CAS, men den lå færdiglavet i min ubrugte diecuts-kasse, så det blev sådan. Min datter mente også, at sølvrammen, som er placeret skråt bag, forstyrrede roen, men nu var det jo så mig, der sad med limen i hånden.

Det næste kort er noget mere Grunge og et af mine bud på et ægteskab mellem Magnolia og Tim Holtz. Når det gælder Grunge, er udfordringen også at bevare en vis harmoni, selvom der foregår meget og så er det at skabe det rå og grumsede udtryk.

Kortet har 4 lag ovenpå selve kortbasen plus 2 lag mosgummi og hører derfor også til under Layering stilen. Motivet er en stemplet Magnolia pige, som fortrinsvist er farvelagt med Copic tuscher. Jeg laver ofte lidt mere udtryk i ansigtet på Magnolia stemplerne og har her også tilføjet lidt til ansigtet.

Designpapiret er fra en Tim Holtz blok og tekst stemplet er også af Tim Holtz. Sløjfen er bundet af bøjle-bånd, der er klippet af en bluse. Sløjfen er “krøllet” ved at blive fugtet med lidt vand og krøllet godt sammen og bundet med elastik natten over.

Begge kort endte begge med at blive ca. 12x22cm – på hver sin led.

Noget af det, jeg nyder allermest ved vores hobby, er, at man kan mixe og matche på kryds og tværs og bruge vores dies, stempler, papir osv. på tusindvis af forskellige måder og det er fantastisk både at se – og prøve de mange muligheder.

En god aften – måske med et lille scrap-stilskifte og en noget så glædelig jul til alle!

Heidi

 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.