Kortlaging: Håndlaget kort som gir vårfølelse

Nordlyset: Monikas vårkort

Kortet vi presenterer i Nordlyset i dag er laget av en utenlandsk papirkunster, Monika fra Polen. Det er et vakkert vårkort som gjennom fugleredet symboliserer det våren står for aller mest; nytt liv. Vi valgte ut Monikas kort på grunn av det, og fordi det er nydelig bygget opp lag for lag samtidig som Monika har latt det være mye luft på kortet. Fugleredet er hovedmotiv og blomstene og bladene som omkranser det får redet til å bli blikkfang på kortet. Eggene i redet har Monika laget selv og nedenfor finner du link til hennes tutorial sammen med en beskrivelse av hvordan vårkortet er laget. 


Type prosjekt: Kort
Anledning: Vår, påske
Stilart: Shabby Chic, naturalistisk
Teknikker brukt: Layering, stempling, Die Cutting
Pynt/dekor: Blomster, bling, Die Cuts, 
Hovedfarge: Grønt


Kortlaging: Håndlaget kort som gir vårfølelse

Kan du beskrive hvordan du laget kortet?
Jeg laget kortets base ved å bruke hvit kartong 14×14 cm og Primapapir på 13,5×13,5cm. Jeg kuttet ut en firkant på 12,5×12,5cm av den hvite kartongen og festet den til en mindre firkant fra Primapapiret (12×12 cm). Dette festet jeg til den store firkanten med limputer. Banneret på kortet er laget av hvit kartong (15,5×4 cm) og Primapapir (15×3,5 cm). Disse limte jeg sammen før jeg festet banneret med limputer på midten av kortet.

Jeg kuttet mange grener ved å bruke dies og grønt håndlaget papir. Deretter kuttet jeg åtte blomster, formet disse og distresset de ved å bruke embossing. Jeg laget et hull og limte fast fire pollenbærere i hver av blomstene og malte de litt. Jeg laget også en ramme ved å bruke die og hvit kartong. Redet er laget av naturfiber og osteklut og eggene har jeg laget av hvit leire (du finner tutorial her). Jeg limte fast en ramme på bannerets venstre side og på rammen limte jeg redet, grenene, bladene og blomstene. Tilslutt limte jeg på teksten, rhinestones, microspheres og micro glass beads.

Størrelse på kortet?
Kortet er 14 x 14 cm.

Hvilket materiell brukte du for å lage kortet?
Hvit kartong, mønsterpapir Prima Princess 6×6 Paper Pad, hvitt og grønt håndlaget papir, pollenbærere, små blomster, naturfiber, osteklut, Martha Stewarts white crafter’s clay, Marianne D dies: branches CR1245, LR0192, LR0286, flowers LR0111, COL1323, frame LR0219, C.C.Designs Leafy branch die, Ayeeda Paint Matte Coral 13arts, Glass microspheres og Micro Glass Beads D2 13arts, hvit twine, limputer, rhinestones.

Hvor lang tid brukte du på kortet?
2,5 – 3 timer.

Hva inspirerte deg til å lage kortet?
Jeg ble inspirert av en nydelig skisse tegnet av Karan Gerber for Cardabilities.

Det våren står for aller mest; nytt liv.

Kortlaging: Håndlaget kort som gir vårfølelse

Du finner flere papirprosjekter med tema vår her: Vår

 Foto: Monika
Publisert med tillatelse


Nøkkelord dansk: Forår. Håndlavet kort.
Nøkkelord svensk: Handgjord kort.

3 kommentarer
 1. Pia Krogh Larsen skriver

  Wauw, det er bare super smukt og lækkert!

 2. Tone K. skriver

  Åhh,….dette var vakkert ! 🙂
  Nydelige blomster og farger og det lille redet var jo bare supersøtt 🙂

 3. Maryann skriver

  Hold da op hvor er det flot, og det må man da goddt nok sige signalerer forår og nyt liv i hver eneste detalje. Såååå smukt og i rigtig skønne farver.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More