,

Ett stempel – tre ulike løsninger

I dag har jeg 3 ulike kort å vise dere, laget med samme blomsterstempel fra Stampendous. I disse tider hvor alle bruker dies, og helst skulle ønske at det fantes dies til alle stemplene våre, har jeg fått sansen for å klippe ut det jeg stempler. Jeg deltok på flere kurs i februar,og etter det har jeg funnet frem fra glemselen stempler som har ligget innerst i en skuff. Koser meg med farglegging og så klipper ut motivene med saks.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Bursdag
Stilart: Romantisk og enkelt
Teknikker brukt: Samme stempel- 3 ulike løsninger
Pynt/dekor: Figurer av Papirleire, poler garn til bil, Pebbels
Hovedfarge:  Rosa, Turkis, Coral
Utstyr som er brukt: Dies Papirdesign, Bakgrunn stempel fra Aall and Create og Just Rite Cling, stempel fra Norsk Stempelblad og Stampendous, Vannpensel, Silikonformer, Saks, Stensil, Varmepistol
Medium som er brukt:  Embossingpulver, Starlights maling, Sparkle medium- glitterpasta, Papirleire, Finish fresco maling, Distress Oxide, Distress refill dråper.


 

Kort 1
Motiv malt med Starlights maling

Blomsterstemplet er embosset med svart på 230 gram blankt kopi ark og malt med Starlights Passion flower. Det kan se ut som jeg har brukt 2 farger, men her blir malingen lysere ved å blande vann i den. Jeg tar ut litt farge fra flasken og legger det på en akrylkloss. Sprayer på vann og blander godt før jeg maler med den tynne malingen. Da kommer også glitteret veldig godt fram. Når det er tørt så maler jeg uten å bruke vann og da blir fargen mørkere. Bladene er malt på samme måte.

Kort 2
Motiv malt med Distress refill dråper

Her har jeg brukt Clear embossing med stemplet på aquarell ark og brukt Distress refill dråper, til å male med vannpensel.

Med vannpensel så kan jeg velge selv hvor mye vann jeg vil ha i fargen og i først vil jeg ha den lyse rosa . Kunne nok også malt over motivet med bare vann først for å få samme effekten. Så legger jeg neste farge på mens det er vått, fordi jeg ønsker at fargene skal flyte over i hverandre.

 

Kort 3
Motiv fargelagt med Distress oxide

 

Denne gangen har jeg stemplet med Versamark vannfast pute på aquarell papir.Har valgt meg Distress oxide fargene China broken, Cracked pistachio og Wild honey.

Fargelegger med fingersvamper. Startet med den lysefargen over hele stemplet og den mørke litt her og der på blomster bladene. Den gule brukt jeg i midten på de blomstene som er åpne og litt på kantene.

Her er de ulike mediene som er brukt for å fargelegge motivene.

Selv om utgangspunktet var det samme, så er kortene veldig forskjellige. Men her er også valgene av hva slags bakgrunn man lager og ikke minst valget av fargen på kartong og medium.

Er allerede i gang med neste kort med dette stemplet, og da har jeg valgt Kraft kartong på bakgrunnen og en veldig sterk gul farge på blomstene.


Artikkelen er skrevet av vår gjesteskribent Jorunn Elin Rasmussen. Dersom du ønsker å se mer av det Jorunn lager finner du bloggen hennes her: Jorunns scrapperier og Instagram-kontoen hennes her: Lakrisjenta70

Foto: Jorunn Elin Rasmussen
Publisert med tillatelse

 


Posted

Translate »