FÅ MERE UD AF DIN ENVELOPE PUNCH BOARD – PART 2

0 1,267

For ikke længe siden præsenterede jeg Jer for We R Memory Keepers ”Envelope Punch Board”. Nu har jeg atter et godt tip til Jer, så I kan få endnu mere ud af Jeres ”Envelope Punch Board”. Denne gang vil jeg vise Jer, hvorledes I kan bruge Punch Boardet til at lave gaveæsker. Hos W R Memory Keepers kan man faktisk købe et ”Gift Box Punch Board”, men hvorfor gøre det, når man kan bruge sin ”Envelope Punch Board”! Det er jo fedt, når man kan få meget mere ud af sine produkter end man i første omgang troede.

EPB1

Er det noget med sådan nogle lækre gaveæsker? De er da fine!

Jeg har lavet en tutorial til Jer, så I kan følge processen skridt for skridt. Skal vi kaste os ud i det? Til at starte med vil jeg forslå, at I bruger et dobbeltsidet stykke scrapbooking papir. Et stykke papir, som I kan bruge som prøveklud. Det er altid en god idé at læse tutorialen grundigt igennem, før du tager fat på papiret og går igang.   


EPB21. Skær en base på størrelsen 9” x 9”.
Vær opmærksom på, at skære
den så præcist som muligt.

 

 

 


EBP3

2. Tag nu din Envelope Punch Board
og læg papiret, så det flugter ved 3”
og punch. Vær så præcis som mulig,
når du gør dette. Drej papiret 90 grader
og lad det flugte ved 3” og punch.

 

 


EPB4

3. Gentag dette indtil der er punchet på
hver langside.

 

 

 

 


EPB5

4. Vend nu papiret og gør det samme igen. Hermed ender man ud med to punch hakker på hver langside.

 

 

 

 


EPB6

5. Tag nu dit Score Board frem. Brug trekanten, som medfølger. Nu skal der scores linjer fra hak til hak.

 

 

 

 


EBP7

6. Sørg for at papiret ligger på Score Board, så der kan scores linjer så præcist som muligt i forhold til hakkerne. Dette har jeg forsøgt at illustrere med pilene på billedet.

 

 

 


EPB8

7. Her kan I se, hvorledes I får scoret de små 4 ”skrå” score linjer. Start med de første to (markeret med pile) og drej derefter papiret 90 grader og gentag.

 

 

 

 


EBP9

8. På billedet kan I se, hvor alle score linjerne ligger. Det vigtigste er, at få scoret så præcist som muligt fra hak til hak.

 

 

 

 

 


EBP10

9. Når alle score linjer er lavet, kan der bukkes og foldes med hjælp fra en bone folder.

 

 

 

 


EPB11

10. Så er alle folder bukket og presset med bone folderen.

Man kan vælge og stoppe her og lukke æsken ved brug af tape eller bånd. Men hvis man ønsker at æsken kan holde sig lukket af sig selv, så kig med.

 

 


EBP12

11. Tag fat i Envelope Punch Boardet igen. Nu skal vi lige have rundet spidserne, så de bliver fine og runde.

 

 

 

 


EPB13

12. Om lidt bliver det lidt teknisk. Sæt en spids ind i Punch Boardet som om at du skal runde spidsen. Hold papiret på plads, mens du med en blyant følger rundingen ved punchen. Tegn kun en svag streg, da den skal kunne viskes ud senere.

 

 

 


EPB14

13. Det er lidt svært at se, men der er tegnet en fin bue med blyant.

 

 

 

 


EBP15

14. Nu bliver det teknisk. Nu tager du dit papir og måler bredden på bunden af æsken. Dette vil også blive din bredde på toppen af æsken. Vi skal bruge målet til at beregne punktet for lukke slidsen.

På denne æske måler bunden 9, 2 x 9,2 cm.

 

 


EBP16

15. Punktet hvor lukke slidserne skal mødes er på midten af toppen. Det vil sige, halvdelen af de 9,2 cm. Dette er 4,6 cm. Her runder jeg altid op med 1 mm, så slut målet bliver 4,7 cm.
Nu skal der på hver top flap sættes et punkt præcist 4,7 cm fra fold linjen. Og det skal gøres på midten af top flappen (følg grøn pil). Markeringen ved de 4.7 cm sættes med en blyant
(se rød pil). Markeringen vil ikke nødvendigvist passe med den buede linje, som er tegnet med hjælp fra punchen.


EBP17

16. Nu skal der klippes en lille slids på alle 4 top flapper. Slidsen skal klippes i en bue og det er her at vores blyantsstreg fra punchen skal bruges. Klip slidserne så de flugter med blyantstregen. Du skal klippe, så du rammer din markering ved 4,7 cm. Og alle 4 slidser skal klippes fra den samme side af! Vær opmærksom på, at slidsen kun skal klippes til markeringen og kun 1 mm eller 2 mm forbi markeringen ved 4,7 cm. Du kan nu forsigtigt viske alle blyantsstreger og markeringer ud.


EBP18

17. Nu kan vi samle æsken. Først lukkes de første to sider.

 

 

 

 

 


EBP19

 

18. Og derefter samles de sidste to. Så er æsken klar til brug med mindre du vil pynte den og give den noget lækkert bånd på.

 

 

 


Jeg har lavet flere æsker i forskellige størrelser. Og jeg vil gerne dele målene til disse 3 æsker. Den største æske er den, som er vist i min tutorial. Men for god ordens skyld, stiller jeg alle målene op for Jer.

EPB20Lille grøn æske:
Base: 6” x 6”
Envelope Punch Board mål: 1 ½”
Markering på top flapper: 1,9 cm, rundes op til 2,0 cm.

Mellem æske:
Base: 8” x 8”
Envelope Punch Board mål: 2”
Markering på top flapper: 2,9 cm, rundes op til 3,0 cm.

 

EPB1Stor æske:
Base: 9” x 9”
Envelope Punch Board mål: 3”
Markering på top flapper: 4,6 cm, rundes op til 4,7 cm.

Gavetags’ne er lavet med Simon Says Stamp’s clear stamp og die sæt ved navn ”Tags for You”. Jeg har stemplet med Hero Arts Shadow Inks (Raspberry Jam og Green Hills).

 


Foto: Pia Krogh Larsen


Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA