Faux Stitching – Falsk søm på kort og layouts

I papirhobby, og kanskje særlig i kortlaging, benytter vi oss ofte av en teknikk som kalles for “Faux Stitching” eller falsk søm på norsk. Dette er en teknikk hvor man lager en “søm” ved hjelp av tegning eller preging. 

Faux Stitching er en populær teknikk, og det å tegne eller prege inn en “søm” på kortet vil ofte tilføre kortet “det lille ekstra”. 

På kortet nedenfor, som er laget av Pia fra “Pias Creative World“, ser vi flere tegnede sømmer. Sømmene rammer delvis inn kortet, og rundt tekstmotivet er det tegnet en sammenhengende søm. Sømmen i sort gjenspeiles i den sorte stjernen som Pia har plassert ved siden av teksten. 


Maskulint kort


Kortet nedenfor er designet av Thordis og her ser vi hvordan man kan bruke en preget søm på kortene. Sømmene på dette kortet er brukt på en svært kreativ måte rundt de små rektanglene som utgjør motivet på kortet. Thordis har sannsynligvis brukt en die for å lage disse rektanglene med søm rundt. I galleriet nedenfor finner du flere kort og papirprosjekter hvor det er brukt “Faux Stitching”. Featured foto: Demiahl, Pixabay
Pixabay License
Foto av kort: Pia Krogh Larsen og Thordis Døgg

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.