FARGESYMBOLIKK: GULT

0 1,119

Vår bevissthet påvirkes i stor utstrekning av farger, og farger regnes som den raskeste formen for kommunikasjon – vi ser farger før vi ser form. Som kortlagere og scrapbookere er vi opptatte av farger, vi bruker ofte lang tid på å finne fram til fargekombinasjoner på prosjektene våre. I artikkelserien om fargesymbolikk skal vi se nærmere på de forskjellige fargene og hva de symboliserer. 

Tidligere i år startet vi en avstemming i The Paper Crafting hvor vi var ute etter å finne ut av hvilke farger og fargetoner som var mest brukt blant papirkunstnere i Skandinavia. Skarpe og klare farger (primærfarger) var ikke spesielt populære og det var bare to personer som oppga at fargen gult var blant de fargene de brukte mest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår det gjelder fargesymbolikk forbindes de fleste farger med både positive og negative egenskaper. Fargen gult forbindes ofte med sol, lys og varme, men har også en rekke mer negative egenskaper forbundet ved seg. Gul er den fargen, i følge bloggen Interiør og utstillingsdesign, øyet legger mest merke til. I estetikken regnes gult for å være blant de varme fargene.

Positive egenskaper:
Sol
Lys
Varme
Glede
Energi
Optimisme
Kunnskap

Negative egenskper:
Misunnelse
Bitterhet
Hat
Falskhet
Svik

Gult er primær-/grunnfarge i fargesystemet. Komplementærfargen til gult er lilla.

Andre artikler i denne serien:
Fargesymbolikk: Lilla
Fargesymbolikk: Rødt
Fargesymbolikk: Blått
Fargesymbolikk: Oransje

Foto: Horia Varlan, Flickr
License: CC BY 2.0
Marit Pedersen
The Paper Crafting
Kilder: Fargesymbolikk
Camillas skoleblogg
Hobbykjelleren
Wikipedia

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA