FARGESYMBOLIKK: LILLA

0 1,551

Vår bevissthet påvirkes i stor utstrekning av farger, og farger regnes som den raskeste formen for kommunikasjon – vi ser farger før vi ser form. Som kortlagere og scrapbookere er vi opptatte av farger, vi bruker ofte lang tid på å finne fram til fargekombinasjoner på prosjektene våre. I artikkelserien om fargesymbolikk skal vi se nærmere på de forskjellige fargene og hva de symboliserer. 

Tidligere i år startet vi en avstemming i The Paper Crafting hvor vi var ute etter å finne ut av hvilke farger og fargetoner som var mest brukt blant papirkunstnere i Skandinavia. Totalt oppga rundt halvparten av de som svarte på undersøkelsen at lilla var blant de fargene de brukte mest.

post-1683-1193861917

Når det gjelder fargesymbolikk forbindes de fleste farger med både positive og negative egenskaper. Fargen lilla sies å være en rolig, mystisk og kongelig farge. Ordet lilla dukket for første gang opp i Norden i en svensk bok fra 1819, og ordet er lånt fra det franske lilas som betyr syrin og syrinfarget. I estetikken regnes lilla for å være blant de kalde fargene.

Positive egenskaper:
Mystikk
Ettertanke

Negative egenskaper:
Anger
Bot
Oppgjør
Frustrasjon

Komplementærfargen til lilla er gult, og dersom du blander rødt og blått vil du få lilla/fiolette farger.

Andre artikler i denne serien: 
Fargesymbolikk: Gult
Fargesymbolikk: Rødt
Fargesymbolikk: Blått
Fargesymbolikk: Oransje

Foto: Hans, Pixabay
License: CC0 1.0
Marit Pedersen

The Paper Crafting
Kilder: Wikipedia
Hobbykjelleren

 

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More