FARGESYMBOLIKK: ORANSJE

0 1,901

Vår bevissthet påvirkes i stor utstrekning av farger, og farger regnes som den raskeste formen for kommunikasjon – vi ser farger før vi ser form. Som kortlagere og scrapbookere er vi opptatte av farger, vi bruker ofte lang tid på å finne fram til fargekombinasjoner på prosjektene våre. I artikkelserien om fargesymbolikk skal vi se nærmere på de forskjellige fargene og hva de symboliserer. 

Tidligere i år startet vi en avstemming i The Paper Crafting hvor vi var ute etter å finne ut av hvilke farger og fargetoner som var mest brukt blant papirkunstnere i Skandinavia. I følge vår avstemning var det kun en person som oppga at oransje var blant de fargene vedkommende brukte mest på sine papirprosjekter. Hvorfor det er slik er vanskelig å forklare, men kanskje forbindes ikke oransje med noen spesielle anledninger med unntak av Halloween. I tillegg er oransje en svært klar og skarp farge og i papirhobby har lenge mer duse farger vært mest populære.

Orange

Fargen oransje forbindes gjerne med appelsin og har også fått sitt navn fra denne frukten. Oransje regnes som en varm farge i estetikken og kan brukes som et symbol på glede. Når det gjelder fargesymbolikk forbindes de fleste farger med både positive og negative egenskaper.

Positive egenskaper:
Glede
Livsglede
Aktivitet
Vennskap

Negative egenskper:
Uro

Oransje er en sekundærfarge i fargesystemet og man får fargen oransje ved å blande rødt og gult. Komplementærfargen til oransje er blått.

Andre artikler i denne serien:
Fargesymbolikk: Gult
Fargesymbolikk: Lilla
Fargesymbolikk: Rødt
Fargesymbolikk: Blått

Foto: Ed Seymour, flickr
License: CC BY-ND 2.0
Marit Pedersen
The Paper Crafting
Kilder: Camillas skoleblogg
Hobbykjelleren
Interiør og utstillingsdesign
Wikipedia

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More