, ,

Färgläggning av embossade motiv

Embossingfolders har ju gjort en comeback senaste åren och då särskilt de med 3D-motiv. Det har gjort att jag hittat mycket fler intressanta mönster och motiv och jag har blivit särskilt förtjust i de från Altenew. Idag tänkte jag tipsa om hur du kan färglägga motiven på samma sätt som du färglägger stämpelmotiv.

  • Type prosjekt:  Kort
  • Anledning:  Födelsedag
  • Stilart:  Whimsical
  • Teknikker bruk: Torrembossing
  • Pynt/dekor: Utklippta stämpelmotiv och diecuts 
  • Hovedfarge: Blå
  • Utstyr som er brukt: Från Altenew har jag förutom Embossingfoldern använt blomsterstämplarna, dies till etiketten och den runda ramen, samt siffrorna och pennorna för färgläggning. I övrigt har jag använt Distress oxides, färgad cardstock och glittrigt embossingpulver från WOW.

SE OGSÅ: DUBBEL EMBOSSING SOM TEKNIK

Tidigare har jag använt distressdynor för att med olika tekniker färga in embossade motiv,  men jag hade faktiskt inte tänkt på att man kunde färglägga det med pennor förrän min kompis visade mig en väldigt vacker blomma hon embossat och färglagt.  För att inte kopiera henne  helt tänkte jag att jag testar med ett mer grafiskt mönster, Cross Weaves från Altenew.

När mönstren är stora går det alldeles utmärkt att färglägga utan att det blir särskilt pilligt. Jag använde vattenlösliga pennor i fyra olika färger. Sedan målade jag ut dem med vatten. För att runda av kanten snyggt tonade jag den med Distressdynor i matchande färger. Här kan ni se processen:

Jag tycker det blev väldigt effektfullt och det var lätt att göra klart kortet med en liten ram runt siffrorna och några små blommor utifrån det utan att förta bakgrunden.

Extra snyggt tycker jag det blev med det fina blått skimrande embossingpulvret från Wow. Ibland behövs det inte så mycket mer…

Det blir ju lite som “no-lines” – ni vet när man använder en väldigt ljus stämpeldyna till motiven så linjerna nästan inte syns när man färglägger. Det här är en teknik jag måste testa på fler motiv! Hoppas ni också testar!

Translate »