FARVNING AF PAPIR – DIY

At farve papir med med te for et vintage look kender vi alle til, men hvad nu hvis man kunne farve i alverdens andre farver også, og stadig få dette vintage rustikke look? I denne post vil jeg give dig en basis fremgang til netop dette. Samt sidst i posten vise dig 5 forskellige farvninger af papir jeg pt har på lager

Type projekt: naturlig farvning af papir
Stilart: vintage, slidt, rustik
Teknikker brugt: farvning
Hovedfarve: lilla, blå, brun, grøn
Medium: vand
Redskaber: kopi papir, ubrugte te og kaffefiltre, organza bånd, karton, watercolor papir
I denne DIY vil jeg  vise hvordan jeg laver en farve udfra et rødkål, jeg har tidligere brugt blandt andet: te, kaffe, naturens blomster og blade, rødbede osv. Mulighederne er mange.

Jeg startede med at skære mit rødkål ud i grove stykker og koge det ca. 1,5 time under låg. Halvejs tilsatte jeg mere vand. Da min rødkål så ud som vist på billedet nedenunder slukkede jeg og lod det køle helt ned i gryden.

Efterfølgende lavede jeg følgende set up som vist på fotoet nedenfor. Et fad til selve farven, en bageplade klar. Ovnen lod jeg varme op til 120 grader og endte med at skrue den op på 140 grader da jeg blev utålmodig. GÅ ALDRIG FRA DIN OVN HVIS DU TØRRE PAPIR I DEN, PLUDSELIG GÅR DET STÆRKT!!! 

Og se lige denne lækre farve

jeg lægger mit papir ned i min farve og lader det trække til det ser ud som på fotoet nedenfor. Så trykker jeg det forsigtigt ned i vandet, tager det op og vender modsatte side ned i vandet og herefter over på bagepladen.

Når papiret har tørret lidt i ovnen tager jeg det ud og vender det og sætter det tilbage i ovnen, nedenfor kan du se papiret der er på vej tilbage i ovnen. Dog lader jeg aldrig papiret tørre helt i ovnen, men stabler dem og lader dem herefter stå et par dage så de kan tørre helt. På den måde kan de “smitte hinanden” med eventuel farve og skabe sjove effekter.

Farven på disse papirer minder mig om blomsten ‘forglemmigej’ jeg er blevet noget så forbavset over hvor mange farvenuancer der er i denne farve. Allerede har jeg en masser ideer til en journal jeg kan skabe med disse papirer. Resultatet er slet ikke som jeg havde forventet det, det er SÅ meget bedre.

Men hvad kan jeg så farve? Jeg har farvet alskens papir, karton, kopi papir, kaffe- og tefiltre, watercolor paper, organza bånd. Det er igen kun din fantasi der sætter grænser. Pt har jeg papir til 4-5 journals, alle unikke og jeg er ikke færdig endnu.

Her nedenfor kan du se det papir jeg har farvet og endnu ikke fået brugt.

Jeg håber du har fundet lidt inspiration til selv og gå i gang.

KreaTive hilsner Ria-K.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More