FAVORITTBUTIKKEN HAPPYMADE

0 3,495

En januarkveld i 2016 satt Anette og mannen og snakket om hva som skulle til for å få et tilfredsstillende arbeidsliv. Anette hadde da lenge følt at det var noe som manglet i hennes daværende yrke. Resultatet av den samtalen ble oppstart av den danske nettbutikken Happymade. I år, bare to år etter oppstarten, ble Happymade kåret til favoritt blant de danske nettbutikkene som fører materiell til papirhobby. 

Anette Bach Buur-Andersen.

Hvorfor tror du din butikk ble kåret til årets “Favorittbutikk på nettet”?
Happymade er stadig forholdsvis ny (åbnede 1. juli 2016), så der er måske stadig lidt ‘nyheds interesse’ omkring webshoppen?
Jeg har nyheder i webshoppen NÆSTEN hver uge.
Jeg har en god blanding af både kendte og ukendte brands i sortimentet.
Jeg har et alsidigt sortiment, men stadig i en bestemt stil. Jeg har ikke alt, men kan skaffe det meste og gør det gerne.
Da Happymade er en webshop, gør jeg meget ud af at gøre hver enkelt handel til en personlig oplevelse ved bl.a. altid at skrive en hilsen til den enkelte kunde.
Jeg kører ikke med rabatter i ‘tide og utide’. Det giver kunderne en tryghed at vide, at varen de købte igår også koster det samme imorgen.
Alle kunder behandles ens – Ingen særlige rabatter forbundet med venskaber eller købsstørrelser. Kun mit designteam har en særlig købsaftale.

Kan du fortelle litt om historien bak?
Det har aldrig ligget i kortene, at jeg skulle være selvstændig – tværtimod.
Jeg er nemlig oprindelig uddannet bankassistent og har derfor altid godt kunnet li’ at gå ‘med livrem og seler’.
I ‘runde tal’ er min arbejdshistorie efter endt elevtid i banken: 5 år hos Post Danmark (marketing, PR- og information), 15 år hos retailmøbelkæden BoConcept (marketing og datamanagement) samt 2 år hos Kvik (tegneprogram til indretning af køkken, bad og garderobe).
Jeg har altid været en arbejdshest. I 2013 blev jeg ramt af arbejdsrelateret stress, og var sygemeldt i 3 mdr.
I den forbindelse, er jeg siden blevet meget opmærksom på, HVORDAN og med HVAD jeg gerne ville tilbringe resten af mit arbejdsliv. Selvom jeg befandt mig blandt gode kollegaer og chefer på spændende arbejdspladser, var der alligevel noget, der rumsterede i mig. Der MANGLEDE noget. Og der skulle SKE noget. Jeg trængte til at stå op og lave noget, som jeg brændte for. Noget JEG brændte for, og ikke noget andre fortalte mig, jeg skulle brænde for. Jeg har altid været kreativ i min fritid – og i mit arbejdsliv har jeg altid været meget struktureret og detaljeorienteret. Hvis jeg på én eller anden måde kunne forene disse to sider (højre og venstre hjernehalvdel), så ville det være fantastisk.

Webshoppen blev løsningen. En tanke, der opstod efter maden en januaraften i 2016, hvor min mand og jeg sad og snakkede om, hvad der skulle til for at få et tilfredsstillende arbejdsliv. Jeg skulle være selvstændig med egen webshop med redskaber, værktøjer og materialer til primært kortfremstilling. Da tanken var sagt højt, føltes det helt rigtigt. Og så gik det stærkt. Dagen efter bestilte jeg mit CVR nummer. På min fødselsdag d. 10. februar 2016 havde jeg allerførste møde med en grossist. Dagen efter sagde jeg op med sidste arbejdsdag d. 30. juni 2016.
Jeg fik lavet en rigtig god fratrædelsesordning med Kvik, hvor jeg gav dem 4 mdr’s opsigelsesvarsel. Hver måned gik jeg 1 arbejdsdag ned i ugen. Jeg var på 4-dages uge. Måneden efter gik jeg på 3-dages uge, måneden efter på 2-dages uge osv. Den/de ugentlige fridag(-e) blev brugt på at få bygget webshoppen op, etableret kontakt med producenter og leverandører. Så dagen efter min sidste arbejdsdag hos Kvik kunne jeg 1. juli 2016 slå dørerne op til Happymade.

Min mand og jeg var fra starten enige om, at jeg skulle gå all in, så jeg kunne hellige mig webshoppen 100%.
Hvis jeg skulle passe et andet arbejde samtidig med at jeg skulle få webshoppen op at gøre, ville det være en stressfaktor – og det havde ingen af os brug for.
At kvitte sit job og starte noget op helt fra bunden kræver vilje, hårdt arbejde og en meget forstående ægtefælle. Vi har gjort det før, da min mand for ca. 15 år siden sagde sit job op for at gå i voksenlære som tømrer og siden 2007 har været selvstændig med egen tømrervirksomhed. Så da vi blev enige om, at jeg skulle være selvstændig, vidste vi at det ville betyde endnu en lang og ukendt periode med meget små penge at leve for.

Men status er: Jeg har aldrig arbejdet så meget og tjent så lidt. Men jeg har heller aldrig haft et mere fantastisk arbejdsliv. Jeg vil ikke bytte det for noget.
Arbejdsdagene er oftest lange, og jeg kan som alle andre være stinkende træt om morgenen. Men jeg TROR ikke, at jeg én eneste gang siden 1. juli 2016 har sagt “Jeg gider ikke på arbejde i dag”. Og dén følelse at stå op med er GULD værd. Og så ER der altså forskel på at knokle for det man selv brænder for kontra et arbejdsgiverbetalt job, hvor det forventes, at du brænder for en given opgave.

Hva skiller din butikk fra tilsvarende butikker?
Oh, jeg ved ikke, om jeg skiller mig ud…Men jeg har fra starten prioriteret at gøre det let og enkelt at finde rundt på webshoppen.
Jeg har også prioriteret, at kunderne fra starten har kunnet betale med stort set alle mulige betalingsmidler uden gebyrer (MobilePay, kreditkort og kontant via bankoverførsel).
Ligeledes er webshoppen e-mærket og dermed en tryg og sikker webshop at handle på.
3D secured by Nets blev også koblet på betalingsmodulet med det samme, det var muligt.
Jeg sender pakker afsted hver dag – Ofte kan bestillinger, der er lavet kl. 16 nå at blive sendt afsted, så de er fremme hos modtageren den efterfølgende hverdag.

Stilmæssigt/sortimentsmæssigt har jeg efterhånden fundet min plads på hylden blandt andre scrapbutikker. Det første år var jeg meget usikker på, hvad jeg skulle tage ind og lyttede meget til mine leverandører. Det sidste års tid har jeg lyttet mere til min egen mavefornemmelse. Jeg tager måske ikke længere en hel serie ind, men blot dele derfra (resten kan oftest skaffes på anmodning). Jeg tager heller ikke alle populære mærker ind. Jeg tror på, at det er godt for os alle, at vi ikke har det samme. Men at kunderne derimod ved, at de kan købe dén stil og dét mærke hos én butik. Og så kan man købe dén stil og dét mærke hos en anden butik. Er der produkter, jeg ikke har, henviser jeg gerne til andre butikker, som jeg tror, har det i sortiment. Derved får kunden stadig den ønskede vare. Godt nok et andet sted. Men jeg håber og tror på, at kunden husker den gode service og vælger at komme tilbage i en anden sammenhæng på et senere tidspunkt. Måske er jeg naiv? Men det er min tro.

Hvordan er det, etter ditt inntrykk, å drive scrappebutikk i dag? Fordeler og ulemper?
Nu har jeg kun drevet Happymade i 2 år. Så min historie går ikke så langt tilbage. Men i den korte tid, hvor Happymade har eksisteret, har jeg bemærket en stigende tendens til kamp på priserne.

De sociale medier (Facebook, Instagram, YouTube m.v.) gør, at tendenserne kommer og går i et hastigt tempo. Det stiller store krav til dig som butiksejer at vide, hvad der rører sig og sørge for at få noget af det ‘sidst nye’ hjem, inden der kommer nyt igen.

Hvilke trender er det på markedet nå fram mot jul?
Glitter- og satinkarton i smukke kvaliteter. Sequins i forskellige størrelser. 3D effekter skabt med udstansede tekster og motiver. Rosaguld/lys kobber er en farve, der er hot. Det samme gælder platin/champagne/lys guld.

Hvis du skulle anbefale 5-7 produkter en scrapper bør ha – hva er det?
Et godt skæreunderlag, en skæremaskine m/både trimmer og scorefunktion, en stansemaskine, enkle basis dies (firkanter, rektangler, ovaler, cirkler og bannere), et stempelværktøj (eks. MISTI eller tilsvarende), en god sort stempelsværte, en god tyndtflydende og hurtigttørrende lim, dobbeltklæbende tape, en pincet med reverse grip og en varmepistol. Produkter som jeg selv ikke kunne undvære på mit scrapbord.

Er du noe du ønsker å si til de som stemte på din butikk? 
Af hjertet TAK – Jeg er dybt taknemmelig for og pavestolt over at være blevet valgt som årets favorit scrapbutik på nettet 2018. Jeg vil gøre mit allerbedste til fortsat at leve op til denne titel.

Andre ting du vil nevne?
TAK for alle handlerne. Ingen handler – ingen Happymade (og det gælder jo for alle butikker).
Til alle mine kunder: TAK for tilliden.
Til alle mine kollegaer: TAK for godt selskab på messerne, hvor vi mødes både med og uden stand.

 

Foto: Happymade ved Anette
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More