FAVORITTBUTIKKEN HOBBYBODEN

0 3,268

Fra mars til oktober kunne The Paper Craftings lesere stemme på sin favoritt blant nettbutikkene som fører utstyr til papirhobby. Blant de danske nettbutikkene var det Hobbyboden på Samsø som ble kåret til årets favoritt. Innehaver Gitte mener at Hobbyboden skiller seg ut fra andre butikker ved blant annet å ha produkter som man ikke finner hos alle andre. 

1) Hvorfor tror du Hobbyboden ble kåret til årets “Favorittbutikk på nettet”?
Vi har efterhånden været i branchen i 12 år, og vi har samlet en stor og trofast kundeskare, som er rigtig glade for det vareudsortiment vi har. Når jeg lytter til hvad kunderne siger, så betyder det meget for dem, at vi kan sende deres ordrer forholdsvis hurtigt, ligesom de er glade for vores kundeservice på telefon og mail, hvor vi gerne giver gode råd og vejledning om produkterne.

Kundene er glade for Hobbybodens kundeservice på telefon og mail, hvor vi gerne giver gode råd og vejledning om produkterne.

2) Kan du fortelle litt om historien bak Hobbyboden?
Tilbage i 2005 gik jeg og puslede med idéen om at sælge hobbyting. Jeg startede i det små med at sælge via “homeparties”, hvor jeg tog materialer med ud til en værtinde, som havde samlet en flok veninder, og så gik vi ellers i gang med at lave en række kort. Webshoppen åbnede officielt i september 2005. Til at begynde med havde jeg “butikken” i gæsteværelset hjemme i Lynge i Nordsjælland, hvor vi boede dengang. Og da vi i 2007 flyttede til Samsø, indrettede jeg den ene af stuerne til butik. Stuen blev hurtigt for lille, så min ektemann Claus gik i gang med at renovere en del af stalden til en mere “rigtig” butik, og her fik den lov at blive frem til sommeren 2011, hvor vi i mellemtiden havde indrettet den anden ende af staldbygningen til butikslokale (som i øvrigt er det lokale, som jeg har butikken i igen i dag). 

I efteråret 2011 tog vi et lidt større kvantespring i Hobbybodens histore. På vej hjem fra Convention i Middelfart i oktober, havde vi tid til overs inden vi skulle med færgen, så vi smuttede lige forbi Tornøegade i Odder, for at kigge på et butikslokale, der var til leje. Vi kunne straks se idéen i at have et lokale der, så vi besluttede at leje det, og jeg sagde mit job op på Højskolen, hvor jeg de senere år havde været på deltid for at have tid til butikken. I december slog vi så dørene op, og bød velkommen indenfor i de ca. 120 kvm butik central i Odder, Østjylland. Nu var det ikke længere kun kort og scrap – men der var også kommet andre ting til, som f.eks. mini-albums, tags, æsker, mixed-media billeder og alt muligt andet. Grænserne blev hele tiden flyttet og materiale- og værktøjsudvalget i papirverdenen voksede eksplosivt.

I løbet af det første åbningsår i Odder, fandt jeg ud af, at jeg egentlig ikke havde behov for at ligge på et hovedstrøg og betale den høje husleje, så vi fandt et nyt lokale på Rønhøjvej i Odders industrikvarter, og her åbnede vi i februar 2013. Butikken på Rønhøjvej eksisterede i 2½ år, inden jeg besluttede at trække mig tilbage til Samsø igen. På det tidspunkt var pendlerlivet blevet lidt for surt, og selvom jeg havde fået en super medhjælper i Jytte, så trak det for meget tænder ud at skulle være to steder samtidigt. 

Materiale- og verktøysutvalget i papirverdenen har vokst eksplosivt siden Gitte startet Hobbyboden i 2005.

3) Hva skiller Hobbyboden fra tilsvarende butikker?
Jeg prøver hele tiden på at være “min egen”, og ikke bare kopiere andres succes’er. Som et gammelt ordsprog fra Kon-fut-se siger: “Den der følger i andres fodspor, kommer aldrig foran“. Det betyder at jeg løbende leder efter produkter, som de fleste andre butikker ikke har, og jeg forsøger i øvrigt også hele tiden at lade min egen smag afspejle sig i butikkens udvalg, og vælger produkterne med hjertet. Det stod faktisk klart for mig allerede i starten, at hvis jeg ville skille mig ud fra mængden, så blev jeg nødt til at have nogle varer, som ingen andre havde. For hvis man bare sælger det samme som alle de andre, så bliver der meget hurtigt konkurrence på priserne, og det kan ingen af os overleve på i det lange løb.

4) Hvordan er det, etter ditt inntrykk, å drive scrappebutikk i Danmark i dag? Fordeler og ulemper?
I forhold til dengang jeg startede, er vi jo privilegerede med alle de forskellige producenter der findes på verdensmarkedet. Det betyder at man kan vælge præcis de produkter ud, som man synes allerbedst om. Desværre er konkurrencen blevet hårdere, og vi bliver bl.a. også presset af nethandel i udlandet.

5) Hvilke trender er det på markedet nå?
Strik  –  strikkede mønstre i dies, papirer, laser-cuts og stempler ser jeg flere steder.
Kaktus  –  de fra fremme i foråret, men der kommer stadig nye ting med dem.
Julen 2017  –  retrofarver er meget inde lige nu, ligesom sort, hvid og guld i kombination trender igen i år.

Strikkede mønster i dies er blant de nye trendene nå.

6) Hvis du skulle anbefale 5-7 produkter en scrapper bør ha – hva er det?
De vigtigste værktøjer for en scrapper er et skæreunderlag, en skæremaskine (paper trimmer), et falseben (bone folder) og en god saks. Og så er en god flydende lim og ruller med dobbeltklæbende tape også vigtigere end man tror. 

7) Er du noe du ønsker å si til de som stemte på Hobbyboden?
Tusind tak fordi I har stemt på os  –  vi vil gøre alt hvad vi kan for fortsat at leve op til jeres tillid.  

8) Andre ting du vil nevne?
Vi har for nylig indført et nyt system i webshoppen i form af Loyalitetspoint, som belønner de kunder, der vender tilbage til os med jævne mellemrum. Det betyder at de, hver gang de handler, opsparer nogle point, som de så efterfølgende kan bruge til at betale med, næste gang de handler hos os.

Foto: Hobbyboden
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More