FAVORITTBUTIKKEN HOBBYGARASJEN

0 1,493

Hobbygarasjen startet i det små i 2011. Da hadde innehaver Karin Lovise et lite utvalg varer liggende ute i garasjen. Etterhvert vokste butikken slik at hun så seg nødt til å finne et større lokale og i dag finner du Hobbygarasjen i Kopervik sentrum. Karin Lovise elsker å holde seg oppdatert om nyhetene på scrappefronten og kundene er glade i hennes litt annerledes vareutvalg. Det er trolig en av årsakene til at nettopp Hobbygarasjen ble kåret til årets favorittbutikk på nett av våre norske lesere. 


Hvorfor tror du at din butikk ble kåret til årets «favorittbutikk på nettet»?
Det jeg har hørt av tilbakemeldinger fra nettkundene som jeg har snakket med, er at jeg har litt annerledes utvalg av produkter, ting som ikke alle har, og i tillegg gode priser. Jeg strever hele tiden etter å kunne gi så rask service som mulig og prøver å gi det lille ekstra som jeg håper kundene setter pris på.

Kan du fortelle litt mer om historien bak?
Det begynte i det små i 2011, med et lite utvalg varer ute i garasjen, derav navnet Hobbygarasjen. Etter hvert som jeg solgte, kjøpte jeg inn nye produkter, til jeg hadde så mye at jeg ikke hadde plass til mer. I 2014 måtte jeg flytte ut i større lokaler i Kopervik Sentrum. Først hadde jeg butikken i et kjellerlokale før jeg flyttet opp i hovedgaten hvor jeg er nå rett før jul i 2015. Jeg har ingen ansatte, men har ofte hjelp av mann, barn og gode venninner i perioder hvor det er litt travelt. Blant annet av Jorunn Elin Rasmussen som er med meg på salgs- og innkjøpsmesser. Jeg setter stor pris på all hjelp jeg får av de. Jeg jobber fremdeles 50% på Elkjøp Åkra i tillegg til butikken, men drømmen er jo å drive dette på heltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hva skiller din butikk fra tilsvarende butikker?
Utvalget av varene, jeg hatt litt fokus på engelske produsenter, som Paperartsy, Imagination Crafts og Aall and Create, i tillegg har jeg selv to gutter som inspirerer meg når jeg bestiller varer. Flere kunder har gitt litt tilbakemeldinger på at det ofte er vanskelig å finne scrapperelaterte ting til gutter og at jeg har mye kult der. Jeg liker veldig godt å leke med diverse Mixed Media, så jeg har nok ganske godt utvalg innen det. Jeg har ikke alt, det har jeg ikke plass til, men om det er noe kundene ønsker så bestiller jeg det så snart jeg kan.

Hvordan er det, etter ditt inntrykk, å drive scrappebutikk i dag? Fordeler og ulemper?
Det er en beintøff konkurranse, mange kjøkkenbord/Facebook-butikker og mange som dessverre handler piratkopier som ødelegger bransjen. Dette er det flere både kunder og andre skriverier som har fokus på for tiden, så jeg håper det fører til at folk støtter opp om de butikkene de ønsker vil overleve.

Samtidig er en det veldig spennende bransje der det hele tiden skjer nye ting, hele tiden nye varer, nye produsenter og nye produkter. Den krever veldig mye og vi må holde oss oppdatert hele tiden, og det elsker jeg! Jeg trives best når det skjer mye, så butikken min er perfekt for meg, selv om jeg gjerne skulle hatt litt mer tid til å legge ut mer info på Facebook og Instagram, og laget eksempler for å inspirere med produktene mine.

Hvilke trender er det på markedet nå frem mot jul?
Bortsett fra glitter og foileark, synes jeg ikke det er noen kjempestore trender enda mot jul. Slik jeg ser det går trenden mot Clean & Simple innen kortlagingen, selv har jeg for tiden helt dilla på å lage «one-sheet-wonder»-kort etter at Kirsten Hyde la ut utfordringen i sommer. Det er også en trend med å lage bakgrunner selv med mixed media-produkter. For eksempel er Sparkle Medium-geleen alltid populær i julestria, siden det er en super effektiv måte å lage nydelige kort med glitter som ikke krever så mye pynt fordi det er så fint i seg selv. Dette er også noe som kan gjøres som et mor-og-barn-prosjekt. Ellers så selger jeg mye av oppbevaring, for eksempel de kjekke plastlommene til Avery Elle til stempler.

Hvis du skulle anbefale 5-7 produkter en scrapper bør ha – hva er det?
Bortsett fra det grunnleggende som er godt skjærebrett, noen kjekke stempler med norske tekster, flott mønsterark som gir deg inspirasjon, stansemaskin og noen kjekke basic dies og litt tekst-dies, ville jeg kjøpt meg et pregebrett, for eksempel Scor-pal hvis du lager kort og bokser. Dette var noe jeg ikke trodde jeg kom til å bruke første gang jeg så den, men som jeg ikke kunne klart meg uten i dag. Om du som meg liker å lage bakgrunner selv, vil jeg anbefale stensiler og ett eller annet medium som Starlights metallic-maling eller Sparkle Medium glitter-pasta.

Er det noe du ønsker å si til de som stemte på din butikk?
Tuuusen hjertelig takk! Dette betyr mye for meg og jeg håper jeg kan gi dere den servicen dere forventer og gjerne litt til. Så heldig jeg er som har så kjekke kunder som setter pris på butikken min, og tusen hjertelig takk til alle som handler hos meg og lar meg fortsette med butikken min!

Andre ting du vil nevne?
Tusen takk til dere i The Paper Crafting for et flott magasin, med masse kjekt lesestoff og flott inspirasjon. Dere gjør en viktig jobb for å holde oss oppdatert.

Foto: Hobbygarasjen
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More