FAVORITTBUTIKKEN SCRAPPINESS

0 3,338

Fra mars til oktober kunne The Paper Craftings lesere stemme på sin favoritt blant nettbutikkene som fører utstyr til papirhobby. Blant de norske nettbutikkene var det Scrappiness i Sarpsborg som ble kåret til årets favoritt og noe av det kundene setter pris på er god service, personlig oppfølging og et bredt vareutvalg. 

Scrappiness har både nettbutikk og en fysisk butikk som ligger i gågaten i Sarpsborg. Nettbutikken kan nå by på rundt 7000 ulike produkter til kortlaging, scrapbooking, mixed media, art journaling og planning. Det er Lone Skoglund Hvidsten som i dag driver butikken, noe hun har gjort siden 2008 og nedenfor kan du lese intervjuet vi gjorde med Lone i forbindelse med årets kåring av “Favorittbutikk på nettet”. 

Scrappiness i Sarpsborg er årets norske “Favorittbutikk på nett”.

Hvorfor tror du Scrappiness ble kåret til årets “Favorittbutikk på nettet”?
Vanskelig å svare på dette. Men vi har hatt stor økning i salg både i butikk og på nett siste året, så da har vi vel nådd ut til flere. I tillegg tror jeg det har mye å si at jeg gjør alt for å sende ut bestillingene til kunder samme eller senest neste dag, det er mange som setter pris på rask levering. Jeg prøver også hardt å være oppdatert i nettbutikken på varer som er på lager. Vareutvalget har nok også mye å si, føler at jeg er flink på å ta inn det kundene vil ha. Jeg er også opptatt av at kundene skal få en god opplevelse når de besøker butikken her i Sarpsborg, både ved godt utvalg og god service.

Kan du fortelle litt om historien bak Scrappiness?
Scrappiness ble startet i Fredrikstad i 2006 av to jenter som syns det var lite å få tak i til hobbyen sin og langt unna. I 2008 kjøpte jeg meg inn i firmaet og drev videre sammen med den ene som drev fra før og i den forbindelse flyttet vi til Sarpsborg og utvidet. Senere har vi utvidet en gang til. Siden juni i fjor har jeg drevet butikken alene.

Lone Skoglund Hvidsten forteller at salget har økt både på nettet og i den fysiske butikken det siste året.

Hva skiller Scrappiness fra tilsvarende butikker?
Dette spørsmålet sendte jeg til noen kunder for å få hjelp og her er svarene:

“Scrappiness skiller seg ut ved å gå litt lengere for å gi kunden en god opplevelse”.

“Scrappiness er alltid hyggelig å komme til. Man blir mottatt på en varm og hyggelig måte. Det er alltid gode råd og tips å få, og fordi butikken har veldig mye forskjellige varer. Og det de ikke har, det skaffer de pronto. De har en god blogg, hvor man får gode råd og tips, og de deler med glede uoppfordret på maler. Scrappiness er 1.valget når man skal handle og kose seg”.

“Scrappiness er alltid hyggelig å komme til”, forteller en av kundene, “man blir mottatt på en varm og hyggelig måte”.

“Jeg synes du er veldig god på service. Tror folk setter pris på gode råd og svar. Så har du jo andre produkter som Heartfelt. Og bloggen som oppdateres ofte, så man får ideer. Og at du bestiller til de som har spesielle ønskelister. Og at du har release en gang i måneden med en type arrangement rundt det. Det er koselig”.

“Man føler seg hjemme på Scrappiness. Det er et sted man føler tilhørighet. Man får alltid gode råd og tips og all hjelp mann måtte ønske. Man blir møtt som en venn, ikke bare som en kunde”.

Noe av det kundene setter pris på, både i den fysiske butikken og nettbutikken til Scrappiness, er det brede vareutvalget.

“Det som skiller er: Utvalget. Dere har så mye mer av alt. Kundebehandlingen er mye bedre hos dere. Som god prat. Masse hjelp å det er aldri noe problem å hjelpe kunder med tips, råd eller å bestille inn noe. Ærligheten skiller, for du kan uten problem si hva du ville eller ikke ville kjøpt. Pris er også bedre hos dere. Alt er så mye bedre hos dere  – det er derfor dere er min favorittbutikk”.

“For meg er det at jeg føler meg som hjemme når jeg kommer i butikken. Du vet hva jeg liker og kan være interessert i. Noe jeg setter størst pris på er at du alltid yter ekstra ved å for eksempel holde av varer til meg og gir meg beskjed når nye varer kommer inn. Er det noe jeg ønsker som du mot formodning ikke skulle ha, så får du tak i det til meg. Jeg føler meg hjemme, samtidig som jeg oppdager noe nytt hele tiden”.

“Ikke en butikk, men en institusjon – preget av en varm og innbydende atmosfære”.

“Personlig kontakt med kundene, som gjør at kundene kommer innom like mye for en prat som for en handel”.

“God sirkulasjon i varebeholdningen”.

“Butikken og hele Scrappiness sin virksomhet bærer preg av en hjertevarm holdning til kundene; alltid imøtekommende og behjelpelig med et genuint ønske om å møte og se hver enkelt kundes ønsker og behov”. 

Hvordan er det, etter ditt inntrykk, å drive scrappebutikk i Norge i dag? Fordeler og ulemper?
Det er selvfølgelig tøft, mange scrappebutikker som har lagt ned den siste tiden. Jeg rett og slett elsker å drive scrappebutikk selv om det er mye jobb, jobber jeg jo med hobbyen min og det er dette jeg virkelig ønsker. Blir kjent med så mange flotte mennesker gjennom Scrappiness som jeg aldri hadde møtt ellers. Lærer masse nytt hele tiden om hobbyen min.         

Ulemper ved å drive butikk i dag, er jo selvfølgelig alle “billige” utenlandske steder man kan handle. Og ikke minst at piratkopiering ødelegger for produsentene av våre godsaker og da ødelegges jo markedet. Det er også et problem med «kjøkkenbord» butikker som spretter opp og forsvinner (billigere varer fordi de ikke betaler husleie og så videre).

Hvilke trender er det på markedet nå?
I høst har det vært veeeldig mye planning hos meg, og fargelegging av stempler med alle mulige produkter ser ut til å være i vinden igjen. Og ikke minst Heartfelt produktene, de går unna.

Hilde Jeanett Kjøniksen hadde demo av Heartfelt-produkter på Scrappiness tidligere i høst.

Hvis du skulle anbefale 5-7 produkter en scrapper bør ha – hva er det?
En stansemaskin og dies, scoreboard, skjærebrett, god saks og godt lim, da kommer man langt.

Er du noe du ønsker å si til de som stemte på Scrappiness?
Jeg er utrolig stolt, glad, rørt, ydmyk og takknemlig for at dere har stemt på Scrappiness. Det å vinne gir ett ekstra gir og gjør det verdt all jobben med å forme butikken slik jeg vil ha den. Er så utrolig glad for å ha så mange herlige kunder som gjør dagene mine så fine.

Andre ting du vil nevne?
Takk til The Paper Crafting! Dere har mange flotte artikler og innlegg, gir mye inspirasjon.

 

 

Foto: Scrappiness
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More